Som så många gånger tidigare under säsongen klev BoIS fram när det gällde som mest. 2-0 mot Utsikten gör att BoIS har ett järngrepp om Superettan-platsen. —Vi är väldigt nära vårt mål, men inte riktigt där än, sa Agim Sopi efteråt.

Matchen liknade till en början den mellan lagen tidigare under säsongen. Utsikten spelade tufft, stundtals på gränsen till fult, men så länge man klarade sig undan varningar fortsatte det. Matchens första varning kom efter 24 minuter, då på Utsiktens kapten Niklas Olsson. När han fick sin andra varning tio minuter senare och därmed utvisning, fick BoIS ett ordentligt grepp om matchen. Innan utvisningen hade Utsikten en bra period med hög press där BoIS inte riktigt fick igång sitt spel. BoIS ledningsmål några minuter före paus var så nära en fullträff man kan komma. Adi Nalic tog emot en boll på vänsterkanten, tog sig in några meter och fick på en riktig drömträff. Över målvakten och in i bortre krysset. Fullt jubel bland 3968 BoIS:are.

Tio minuter in på andra halvlek kom 2-0. Dennis Olofsson kom, som så många gånger under matchen, förbi på sin kant och slog ett inlägg som Utsiktens målvakt sjabblade bort. Returen fångade Sadat Karim upp och sköt in 2-0. Fortsatt tufft spel, men det kreativa och offensiva spelet stod BoIS för. Utsikten skapade sina första ordentliga farligheter precis i slutet, men då var det redan för sent. BoIS vann fullt rättvis och har nu ett ordentligt grepp om seriesegern. BoIS leder serien med nio poäng, tre matcher kvar.

— Vi visste att det skulle bli en tuff match, Utsikten håller kvar i sin filosofi där de vill spela boll. Vi visste också att de skulle spela tufft, vara lite gnälliga, irriterade, och då gäller det för oss att behålla kylan och fortsätta jobba. Vi ville komma ifrån deras förstapress, om vi väl gjorde det skulle vi ha väldigt många motståndare bakom oss när vi sedan anföll, sa Agim och fortsatte.

— Spelarna gjorde ett fantastiskt jobb, precis som under hela säsongen. Det gällde att studsa tillbaka efter debaclet i Skövde och det gjorde vi verkligen. Vet inte om Utsikten skapade någon målchans alls, det var kanske i slutet på någon fast situation. Men på det stora hela är det en rättvis seger och vi är där vi hade som mål att vara innan säsongen. Men inget är gjort förrän det är gjort, vi har tre matcher kvar, sa Agim utan att dra på smilbanden.

Även om bortatränaren Anders Dovblad gratulerade BoIS till seriesegern vill Agim inte ta ut något i förskott.

— Vi är väldigt nära och det ska mycket till för att vi inte ska ta detta, men vi har sett vad som hänt i andra ligor genom åren. Vi ska fortsätta ha fokus och vinna de matcherna vi har kvar, fortsatte Agim.

Bortatränaren Anders Dovblad:

— Det var en tuff och fysisk match och en bit in i första halvlek kändes det som vi hade bra kontroll, vi fick utdelning av vårt höga presspel. Tyvärr drar vi på oss en utvisning, en solklar sådan och det förändrar matchbilden. De gjorde ett vackert mål precis innan halvtid och vid 2-0 dör matchen helt, sa han.

Igor Arsenijevic och Måns Ekvall vann den tuffa mittfältsduellen och Igor sa såhär efteråt:

— Det var såklart viktigt att göra mål innan halvtidspausen. Viktigt för självförtroendet och efter det kunde vi fortsätta vårt spel. Utsikten är ett bra och tufft lag, sa Igor som alltså återigen, tillsammans med övriga BoISare, klev fram när det väl gällde.

— Det var för att vi hade fokus och koncentration. Vi visste att det skulle bli vår viktigaste match, och att vi skulle komma ännu närmre vårt mål om vi vann. Vi spelade vårt spel vi alltid gjort, alla lag vill vinna mot oss och det är svårt ibland, men vi försöker gå ut och njuta och spela det spel vi är bra på. Varje match är tuff och nu ska vi behålla vårt fokus för resten av matcherna, avslutade han.

Nästa match är på lördag mot Oskarshamn på bortaplan. Poäng där och seriesegern är klar.

 

Matchfakta

41 1-0 Adi Nalic (Alexander Tkacz)

56 2-0 Sadat Karim (Dennis Olofsson)

Publik: 3968

 

Så spelade BoIS

 

Vazgec

Tkacz- Andersson – Svensson – Olofsson

Ekvall – Arsenijevic

Egbedi (81 Saber Azizi) – Zahui – Nalic

Karim (86 Dino Mesic)

 

 

 

Text: David Jönsson, foto: Henrik Nordell (www.henriknordellphotography.com)