Landskrona BoIS högerback Dennis Olofsson måste vara något av huvudtränare Agim Sopis drömspelare. Först klarar han omskolningen från yttermittfältare till back utan i princip några övergångsproblem. Dennis följer sedan upp med tre mål och sex assister så här långt och ligger tvåa i den interna passningsligan efter Rasmus Alm med sju. Dessutom har han inte ådragit sig en enda varning hittills.

– Ja det har gått bra, medger den ödmjuke, fåordige och sympatiske Landskronakillen.
Dennis är inte de stora ordens man. Han fokuserar på sin uppgift. Gör jobbet – levererar helt enkelt. Utan åthävor och med en elegans som får gamla fotbollshjärtan att smälta. Att se Dennis Olofsson ta sig fram på sin kant, vända bort försvarare i vältajmade och närmast graciösa rörelser är det närmaste man kan komma att ”se” en symfoni av Mozart.

– Ja det har funkat bra att komma från backposition och få den där ytan som skapas när yttermittfältaren går in i banan. Då får jag utrymmet att avsluta eller slå in passningen, förklarar han.
Det ser ut som om dina rörelser på plan är något som sitter i ryggmärgen. Det sker blixtsnabbt i fart och närmast helt inprogrammerat?
– Ja det är väl en blandning av både tanke och något som sker automatiskt. Jag är glad över att mitt spel fungerar och att jag som back kan vara med och bidra och känna mig nyttig, säger han.

De eventuella kritiker som höjde rösten tidigt på säsongen innan Dennis hunnit bli varm i den nya rollen har tystnat. I dag är han en resurs som knappast kan värderas högt nog. En modern back vars utvecklingskurva stiger brant uppåt. Dennis framtid kan bli praktiskt taget hur stor som helst. Som amerikanerna säger: ”The sky is the limit”.

På fredag sätter sig Dennis och hans kompisar i bussen för att åka till Oskarshamn. Där övernattar laget och sedan har man praktiskt taget gångavstånd till lördagens matcharena.
– Det känns tryggt att vi kör på med samma rutiner som vanligt på bortamatchen. Alla vet ju att någon serieseger inte är fixad ännu och vi måste göra vårt jobb. Det är självklart att alla vi avsluta detta så snabbt det går. Att få säkra seriesegern redan på lördag och sedan få uppleva en fantastisk avslutning hemma på Landskrona Idrottsplats i sista matchen, förklarar Dennis.

– Att gå ut och spela för sin hemmapublik och känna stödet och uppskattningen är en obetalbar känsla. Mot Utsikten var det en underbar upplevelse. Vi spelade bra och publiken var otrolig, berömmer Dennis.

Vad skulle en serieseger och en uppflyttning till Superettan betyda för dig som spelare?
– Eftersom jag är född och uppvuxen här och alltid drömt om att få spela i BoIS skulle det vara en dröm som går i uppfyllelse. Om vi lyckas gör vi så många människor glada, menar han.

– Jag märker själv hur intresset bara ökar och ökar. Släktingar, vänner och bekanta hör av sig och vill höra allt – vara delaktiga i det som är på väg att hända, berättar Dennis.

Årets Division 1 har varit en fantastisk resa för Dennis och hans BoIS. På lördag mot Oskarshamn kan man se till att resterande matcher – Oddevold borta och Karlskrona hemma – blir glasyren på tårtan.

Text: Lasse Möller, foto: Henrik Nordell (henriknordelphotography.com)