På torsdagseftermiddagen gnuggade Landskrona BoIS A-trupp på med konstgrästräning men också med en omfattande videogenomgång inför lördagens viktiga bortamatch mot Oskarshamns AIK. Tränare Agim Sopi hade dock inga revolutionerande nyheter att leverera, vilket han också betonade.

– Nej jag har inte mycket mer att säga än vad jag brukar, sa han med ett brett leende.
Ja är det något vi lärt oss av Agim Sopi denna säsong är det att han är en försiktig general. Han är inte mannen som snackar innan resultat uppnåtts och han är ytterst sparsam med information som kan ge motståndarna en hjälpande hand.

– I nuläget är det samma trupp som senast sånär som på att Måns Ekvall är borta på grund av avstängning och Kevin Jensen för deltagande i U17-lagets kval till sin nationella division 1-serie, förklarar han.

Torsdagens träning inleddes med en rejäl videogenomgång inför matchen mot Oskarshamn. En rutin som spelarna har lärt sig. Agim plockar fram positiva och negativa detaljer från föregående match och ger de nödvändiga upplysningarna vad gäller kommande motståndare. Ett grepp som uppenbarligen burit frukt om vi kikar på tabellraden.
– Jag vet vad som väntar och vi förbereder oss på bästa tänkbara sätt. Vi tränar på eftermiddagen på fredagen innan vi sätter oss i bussen och åker upp till Oskarshamn där vi övernattar. Matchdagen blir det en brunch och sedan avfärd till arenan för match. Vi spelar redan klockan 14 så det blir ingen längre väntan för spelarna, förklarar Agim.

Förutsättningen inför matchen är solklar. Om Mjällby tar nio poäng på sina tre avslutande matcher krävs det att BoIS tar minst en poäng på sina.
– Håller vi nollan och gör vårt jobb så är det klart. Men vi vill förstås gå för seger. Men först och främst är fokus på att inte släppa till onödiga situationer och bjuda Oskarshamn på enkla mål, poängterar han.

Hemma mot Oskarshamn blev det 2-2 sedan BoIS bjudit på gästernas kvittering. Detta ska inte ske på lördag är man överens om.
– Vi har bästa tänkbara förutsättningar med tanke på de avbräck vi vet om. Inga skador eller blessyrer på de övriga spelarna utan alla är i bästa författning, lovar Agim. Nu går vi för att säkra avancemanget till Superettan.
– Vi spelar på konstgräs men det är en ny matta så jag tror den kommer att passa vårt spel utmärkt, tillägger han.

Text och bild: Lasse Möller