Det blev förlust borta mot Oskarshamns AIK där Christoffer Christensson gjorde två mål, varav det första på en märkligt dömd straff. Matchen blev en märklig historia där BoIS inte riktigt gick att känna igen och sett till antalet målchanser var Oskarshamn klart värda segern.

Första halvlek dominerades av BoIS åtminstone sett till bollinnehav men det var ett långsamt spelande bortalag som mötte en bra defensiv och, till skillnad från många andra gånger, en väldigt stark offensiv hemmatrio. Oskarshamns offensiva trio gjorde det svettigt för försvaret redan i första halvlek samtidigt som BoIS inte lyckades skapa mer än några halvchanser. Så kom då misstagen från domarens sida. Adi Nalic sparkades ner brutalt på mittplan och Zahui fick en varning i efterföljande spelstopp för protest. Och några minuter senare en straff som väckte stora randiga protester och rodnad på Oskarshamnsspelarnas kinder. Christenssons straff var bra nog att gå in. Vazgec var på den men inte riktigt nära att ta den. Det var ändå svårt att säga att 1-0 i paus var fel. Oskarshamn stod för de få bra målchanser som dök upp.

– Vi spelade gåfotboll i första halvlek. Det finns inget att försvara kring det. Det var dåligt. Vi gjorde det enkelt för Oskarshamn. Men det är klart att det är tråkigt att domaren inte hade kontroll på matchen. Dels straffen och sen, varken Adi eller Alexander kan gå nu. Vi får hoppas att det inte är så allvarligt som det ser ut meddelade Agim Sopi kort efter matchen.

I andra halvlek tvingades Adi Nalic byta och in kom Dino Mesic. BoIS fick till en bättre press. Bland annat hade Dennis Olofsson en raid djupt in i straffområdet. Det skulle dock dröja till 63 minuten innan en väldigt vacker kvittering kom. Sadat passade Mesic som, utanför straffområdesgränsen, smekte in 1-1 i målvaktens bortre kryss. Efter målet fortsatte BoIS att försöka pressa men det resulterade i ett Hawaii-spel med enorma ytor för Oskarshamn att kontra på. Efter en handfull fantastiska ingripanden av Ivo Vazgec kom till slut 2-1 för Oskarshamn. Denna gång stod Ivo felplacerad i målet. BoIS hade 20 minuter på sig att jaga kvittering. Närmare än Sadats och Mesics dubbelchans i 77 minuten kom man inte. Oskarshamn vann rättvist och BoIS får ladda om för bortamatch mot Oddevold och ny chans att bärga seriesegern.

– Vi försökte med 4-4-2 och lite längre bollar bakom deras backlinje som stod högt för att pressa tillbaka dem och det lyckades och vi kändes på gång. Men sen blir det som att alla ska upp för att göra 2-1. Vi försökte från sidan dirigera de att spela smartare men det blev ju ett stort hål centralt som Oskarshamn fick spela på. Vi försökte också lyfta upp Viktor Svensson på slutet men det ville sig inte. Ja det är bara att åka hem och ladda för att göra det bättre nästa vecka, avslutade en märkbart irriterad tränare.

BoIS startelva
Vazgec
Tkacz, Andersson, Svensson, Olofsson
Zahui, Arsenijevic
Nalic, Azizi, Egbedi
Sadat

Byten
Nalic ut – Mesic in, 45 min
Tkacz ut – Ljung in, 88 min

Mål
Mesic, 63 min
Varningar

Zahui, 28 min
Andersson, 30 min

 

 

Text Torgny Andersen, foto: David Jönsson