Bristen på målvaktsträning i Landskronas fotbollsklubbar – undantaget BoIS – är påtaglig men nu ska det rådas bot på detta. Torsdagen den 2:e november bjuder nämligen BoIS in till en målvaktscamp som vänder sig till samtliga klubbar i Landskrona Fotbollsallians.

– Målvaktscampen var ett av två initiativ som vi i BoIS åtog oss vid senaste mötet med Landskrona Fotbollsallians. Alla fotbollsklubbar i regionen är inbjudna att medverka i denna allians, berättar Landskrona BoIS klubbchef Max Lundmark.

– De övriga klubbarna pekade på bristen av målvaktsträning. Denna målvaktscamp är förhoppningsvis ett arrangemang som kan återkomma 2018. Det känns bra att vi kan dela oss av våra resurser, förklarar Max.

Klubbarnas ungdomsmålvakter är välkomna att vara med på campen där BoIS målvaktstränare Ignacho Sanches tillsammans med A-truppens Ivo Vazgec och Amr Kaddoura svarar för utbildningen och träningen.

– Förutom målvaktscampen framfördes även en önskan om arrangera en C-diplomledarutbildning tillsammans med Skåneboll. Denna genomfördes den gångan helgen med deltagande av ledare från bland annat BoIS, Wormo, Landora mfl, berättar Max

– Förhoppningsvis kan vi fortsätta använda Fotbollsalliansen som ett verktyg för att skapa ett närmare samarbete mellan klubbarna i Landskronaregionen. Detta genom att arrangera fler gemensamma aktiviteter, säger han.

Pojkar och flickor i åldrarna 10-16 är välkomna att deltaga på campen och de som fortfarande vill anmäla sig gör det via sin hemförening innan den 27/10 till conny.hindemith@landskrona.se

Text: Lasse Möller