Lördagens motståndare Oddevold behöver minst en poäng för att vara helt säkra på nytt kontrakt. Dock har man en sådan bra målskillnad jämfört med Assyriska och Skövde, som för övrigt möts, att det kan gå vägen ändå. Men Oddevolds tränare Janne Carlsson vill förstås att laget ska kunna fixa kontrakt på egen hand.

– Ja, det vore skönt om vi kunde få den där poängen som krävs på lördag. Visst skulle en vinst mot Landskrona BoIS sitta bra, men vi möter ett bra lag som dessutom är oerhört revanschsuget efter förlusten mot Oskarshamn. Jag tror det blir en match med mycket kamp med tanke på betydelsen av matchen för båda lagen.

Förre Örgrytespelaren Janne Carlsson tog över Oddevold i somras och ersatte då Jonas Rehnberg. Oddevold låg då på nedflyttningsplats efter en mycket dålig vårsäsong. Janne, som tidigare tränat Örgryte och Utsikten, har fått bättre ordning på Oddevold.
– I alla fall hyfsad ordning, tycker jag. Fortfarande är vår lägstanivå för djup och vi kan blanda halvdana matcher med bra matcher. Jämfört med det jag såg av Oddevold i våras så är vi mer ett lag nu och faller inte igenom lika lätt.
Oddevold har förre BoIS-spelaren Sonny Karlsson avstängd. Dessutom skador på ett par yttermittfältare som troligen inte kan vara med.
– Vi har bra ersättare men vår bänk är lite tunn, säger Janne.

Text: Bert Lundqvist, foto: Henrik Nordell (henriknordellphotography.com)