Det var väldigt nära en kvittering på övertid men BoIS lyckades inte den här lördagen heller att ta den poäng som krävs för serieseger. Oddevold vann med 3-2 efter att två av målen kommit på försvarsmissar. Om nu inte Mjällby tappar poäng i morgon så blir matchen på lördag mot Karlskrona helt avgörande.

Förra lördagen mötte Landskrona BoIS ett aggressivt Oskarshamn. Samma vapen använde Oddevold, som också fick ett tidigt mål i 13:e minuten, sedan Philip Andersson missat en bakåtpassning till målvakten Ivo Vazgec. Målgörare var Johan Patriksson. En kvart senare kom 2-0. Målskytten Daniel Krezic tog emot en lång crosspassning och avancerade mot mål och satte dit tvåan.
I 32:a minuten var Oddevold nära att göra 3-0 men Vazgec räddade. Bara minuten senare drog BoIS upp ett anfall på högerkanten. Dennis Olofsson passade in mot mål och Sadat Karim kunde slå bollen i tomt mål. Två minuter senare hade Oddevold ett stolpskott men efter det var det mest BoIS den sista kvarten, dock utan att skapa några direkta målchanser.

Fem minuter före paus byttes Saber Azizi ut. In kom Philip Ljung på högerkanten medan Dennis Olofsson gick över till vänster.
– Tyvärr hade Saber kommit lite snett in i matchen så jag kände att ett byte var befogat redan innan paus, förklarar BoIS-tränaren Agim Sopi bytet.

I andra halvlek kom Adi Nalic in i stället för Dino Mesic.
– Även här ville jag förbättra vårt spel och jag tyckte också att fick lite bättre tryck på Oddevold.
Men det blev ytterligare ett mål för Oddevold. Philip Andersson nickade bakåt, en för kort nick, som en Oddevoldspelaren Liridon Selmani kom emellan och lobbade över Vazgec.
– Tyvärr gör Philip Andersson, som annars varit så stabil hela säsongen, två misstag som kostar oss baklängesmål. Men Philip har bra psyke och han kommer igen i nästa match, kommenterar Agim.
I 90:e minuten reducerar BoIS till 3-2. Återigen är Karim målskytt efter en rörig situation i straffområdet.

Sedan tryckte BoIS och ett par gånger under den sex minuter långa övertiden var det bud på kvittering.
– Vi får inte igång vårt spel. Det blir för omständligt och krångligt. Vi har ingen rörelse och ingen fart och det gör mig mycket besviken. Nu får vi ladda om igen, säger Agim Sopi, som i nästa match inte får leda laget från bänken efter att i slutminuterna ha blivit uppvisad på läktaren.
– Jag var irriterad ett flertal gånger på den assisterande domaren på vår sida och tyvärr protesterade jag för högt. Tyvärr, men man är inte mer än människa, förklarar Agim sig.

Text: Bert Lundqvist, foto: David Jönsson