Sex raka matcher utan förlust, en imponerande säsong och en fjärdeplats i tabellen – det är FK Karlskronas förutsättningar inför lördagens serieavslutning på Landskrona IP klockan 15.

Huvudtränare Anders Torstensson har dock svårt att hålla sig för skratt när han ska ge sin analys inför den för Landskrona BoIS så oerhört viktiga avslutningen.
– När jag såg det färdiga spelprogrammet i våras så bad jag en stilla bön att den sista matchen inte skulle vara avgörande. Då tänkte jag förstås på vi inte skulle vara tvungna att ta poäng för att rädda nytt kontrakt. Jag kunde aldrig tänka mig att det skulle vara BoIS som hade pressen på sig att ta poäng för att ta hem seriesegern, säger Anders Torstensson.

– Det är egentligen helt befängt. Jag trodde att BoIS skulle sy ihop seriesegern redan mot Oskarshamn eller åtminstone mot Oddevold. Att vår match skulle bli den avgörande kunde jag inte drömma om. Inget negativt om BoIS alls – laget har gjort en fantastisk prestation i år – men detta är ju något som kan inträffa i fotbollen. Jag lider verkligen med Philip Andersson som hade otur senast. Philip är vad jag anser seriens i särklass bästa mittback, säger Anders Torstensson.

FK Karlskrona åker till Landskrona utan minsta press. Man kan spela avslappnat och se tillbaka på en bra säsong.
– Ja vi är nöjda med det vi åstadkommit under säsongen. Vi har uppnått stabilitet och behöver inte stressa med nedflyttningsspöket hängande över oss ända in i slutet. Det kommer att bli en speciell upplevelse på Landskrona Idrottsplats på lördag då jag förstår att det kan bli årets bästa publiksiffra, säger han.
– Samtidigt måste vi ta vart ansvar mot övriga lag i serien. Oavsett vilka lag som är involverade i detta drama gäller det att vi gör vårt jobb och försöker se till att behålla vår fina svit som obesegrade, konstaterar han.

Inför matchen har Karlskrona bara två avbräck. Det är målvakten Sebastian Halle och årets nyförvärv från Utsikten Adam Eriksson som inte spelar.
– Båda har varit borta en tid och vi chansar inte med dem. Vi kommer i övrigt helt ordinarie, säger Anders Torstensson.
Karlskronas tränare vet förutsättningarna för BoIS på lördag.
– Kan tänka mig att det är en tuff press. Jag är glad att vi inte behöver åka dit och kriga för ett nytt kontrakt, slutar han.

Text: Lasse Möller, foto: Bildbyrån