Landskrona BoIS har under de senaste veckorna fört intensiva kontraktsförhandlingar med samtliga A-lagsspelare. Efter en tids tystnad är vi nu glada att komma med dessa positiva nyheter:

Stommen i Landskrona BoIS A-trupp har förlängt sina kontrakt till 2019.

Philip Andersson, en av BoIS främsta stöttepelare är klar för ytterligare två år. Det är också två av 2017 års stora genombrott, Dennis Olofsson och Alexander Tkacz som även dem är klara för två nya år i den randiga tröjan.

På mittfältet kan vi med glädje meddela att Måns Ekvall och Igor Arsenijevic är klara för två respektive ett år. Dessutom får Landskronapubliken nöjet att återse den urstarke och tekniske Thierry Zahui som lyckades med bedriften att göra sju frisparksmål i år. Thierry har förlängt sitt kontrakt till 2019.

Kantspringarna Filip Pivkovski och Edafe Egbedi är klara för två respektive ett år. De står också klart att Ramus Alm fortsätter i BoIS 2018 och att Adi Nalic skrivit ettårskontrakt med option om ytterligare en säsong.

Landskrona BoIS skyttekung Karim Sadat är klar sedan tidigare och ser fram emot säsongen 2018.

Majoriteten av de spelare som oftast tillhört startelvan fortsätter alltså i BoIS vilket innebär att grunden från 2017 års A-trupp är intakt.

Dessutom är framtidsmännen Edwin Condrup och Philip Ljung klara för två år, likaså Kevin Jensen och John Ebere Ekeh.

En spelare som i år har utvecklats vid sidan om planen är vår lojala målvakt Amr Kadourra som fotbollsutskottet hoppas tar nästa steg 2018. Även han är klar för två år.

Vi för fortfarande samtal med några spelare men det står klart att BoIS avslutat samarbete med Ivo Vazgec, Saber Azizi, Raslan Al Kurdi och Dino Mesic. Vi tackar dem för deras tid och engagemang i Landskrona BoIS och önskar dem all lycka i framtiden.

BoIS tackar även de spelare som provtränat med oss den senaste veckan men vi väljer nu att ligga lågt med ytterligare spelare. Spelarbudgeten kommer ge utrymme för 3-4 spetsspelare som ska fylla de luckorna i truppen och samtidigt ge laget en extra skjuts i Superettan 2018.

Ordförande i fotbollsutskottet Thomas Gustafsson är nöjd med höstens förhandlingar även om det har tagit tid och kraft.

– Vi behåller en stomme från förra säsongen och har fortfarande råd att tillföra ett par namn som vi hoppas kan föra oss närmare målet, topp 20 bästa klubbarna i Sverige, säger han.

– Vi har infört en svartvitt tråd under hösten tillsammans med vår nya akademichef Issa Manglind som vi ska fortsätta arbeta med och utveckla, fortsätter Thomas. I framtiden ska detta innebära att BoIS återfår sin status som talangfabrik genom att vi satsar på våra egna talanger och att vi ger dem tid, kraft och mod att utvecklas. Ett gott exempel är våra ytterbackar Alexander Tkacz och Dennis Olofsson som tagit stora steg i sin utveckling under året.

Spelarna och tränare kommer nu få några veckors semester fr.o.m. fredag 8/12.

– Agim som varit en stark bidragande orsak till vår retur i svensk elitfotboll är väl förtjänt av en lugn och skön julledighet sen hoppas vi att alla är tillbaka med samma glöd, passion och krafttag som gjorde säsongen 2017 magisk för våra randiga hjärtan, avslutar Thomas.

Avslutningsvis vill klubben också passa på att rikta ett stort tack till samtliga volontärer, sponsorer och supportrar som hjälpt oss lyfta Landskrona BoIS tillbaka till svensk elitfotboll.

Foto: Henrik Nordell (henriknordellphotography.com)