Redan idag onsdag rivstartar den nya Landskrona BoIS-organisationen då huvudtränare Agim Sopi och nye sportchefen Peter Swärdh träffas för att diskutera spelartrupp och de nyförvärv som krävs för att spetsa truppen ytterligare inför Superettan. Det är två herrar med positiv syn på framtiden och som båda ser fram emot samarbetet.

Peter Swärdh berättar varför han nappade på erbjudandet att bli sportchef i Randigt:

– Jag ser potentialen i BoIS. Redan under min tid i HIF imponerades jag av klubbens förmåga att plocka fram egna talanger och utveckla dem. BoIS har ett starkt varumärke och har svarat för en mycket bra insatser de senaste säsongerna med Agim som tränare. Jag har full förtroende för honom och hans fotbollsfilosofi, säger Peter.

– BoIS spelidé tangerar min egen syn på hur jag tycker att fotboll ska spelas, förklarar han.

Som helt ny i klubben – dock inte i Nordvästskåne – finns det förstås mycket som måste falla på plats nu den närmaste tiden.

– Först och främst ska jag och Agim sätta oss ner nu och diskutera vilka spelare som finns och vad som behövs ytterligare. Vi ska diskutera BoIS framtid på kort och lång sikt, förklarar Peter.

– Sedan måste jag lära känna föreningen inifrån. Prata med ledare, spelare, kanslipersonal med mera. Jag ser verkligen fram emot att vara med om att först och främst etablera BoIS i Superettan och sedan sikta på att ta ytterligare ett steg, säger Peter Swärdh.

Agim Sopi signalerade också uppenbar belåtenhet med denna nya lösning i BoIS organisation.

– Vi hade ingen sportchef i år men däremot förra säsongen. Det var mycket bra och jag är mycket nöjd att få in en kunnig och erfaren person som Peter Swärdh på den rollen, säger Agim.

– När jag gick min sista tränarutbildning så fick jag tillbringa en vecka i Kalmar FF där Peter tränade laget. Han tog hand om mig och min kollega på allra bästa sätt. Visade stort förtroende och lät oss till och med vara med på taktikanalysen inför deras möte med Malmö FF den veckan, berättar Agim.

Agim brinner som vanligt av arbetslust och ser fram emot onsdagens första samtal med Peter Swärdh om truppen och kommande nyförvärv.

– Prio ett är att säkra Viktor Svenssons kontrakt i BoIS och sedan måste vi titta på vad som behövs i övrigt inför Superettan. Det känns bra att vi fått en organisation som motsvarar de krav man har inom elitfotbollen. Det är ingen one man show detta. Nu hoppas jag att alla sluter upp bakom oss och BoIS, säger Agim.

Ordförande Gabriel Munck hoppas den nya konstellationen ska betyda att man nu kan fungera i en organisation som påminner om exempelvis Malmö FF:s.

– Vi har tagit stora steg framåt tycker jag. Max Lundmark kom in som klubbchef, Issa Manglind har blivit Akademichef, vi hade redan en bra tränare och ny får vi en kunnig och erfaren sportchef i Peter Swärdh. Detta betyder att styrelse och Fotbollsutskott i fortsättningen avlastas från mycket och nu kan fokusera på andra delar i verksamheten, säger Gabbe.

Text: Lasse Möller Foto: Henrik Nordell