På tisdagskvällen blev det klart att Landskrona BoIS utökar och anpassar sin organisation till Superettan genom att man anställer Peter Swärdh som sportchef från den 1 januari. Detta innebär att Issa Manglind som haft rollen som sportchef  tillfälligt lämnar den posten och koncentrerar sig helt på att vara ansvarig för Ungdomssektionen.

En enig styrelse gav fotbollsutskottet mandat att anställa en sportchef under förutsättning att BoIS tog steget upp i Superettan. Detta har nu gjorts. Tanken är att Peter Swärdh på kort sikt kommer att prioritera arbetet med att skapa en stark trupp inför Superettan  2018. parallellt kommer han att lägga mycket tid på att lära känna organisationen i BoIS. På lång sikt blir det en viktig uppgift att stärka fotbollsnätverket kring BoIS såväl lokalt som nationellt.

Peter Swärdh har meriter från allsvenskan och BoIS ser med glädje på att han ansluter till föreningen. Hans inträde förändrar inte huvudtränare Agim Sopis roll. Agims kontrakt löper på precis som det är skrivet.

Tanken är att Peter Swärdh ska vara BoIS ansikte utåt och implementera det som beslutats i fotbollsutskottet.

Hässleholmsfödde Peter Swärdh har lång erfarenhet av svensk elitfotboll. 2002 tog han efter att ha varit ungdomstränare i HIF  över tränarsysslan efter Sören Cratz. 2006 fick han lämna HIF och 2007-2008 tränade han Åtvidabergs FF. 2009-2012 tränade Peter Swärdh Mjällby AIF som han tog upp från Superettan till Allsvenskan.
2013-2014 var han åter i Åtvidaberg för att sedan ha sin senaste tränarsejour i Kalmar FF 2015-2017.

Text: Lasse Möller

HUVUDPARTNERS

Huvudpartner 2016 för Landskrona BoIS är Prenad

GULDPARTNERS