När många av oss så smått börjar planera jul- och nyårsledighet finns det en kille i Landskrona BoIS som inte kan få tiden att gå snabbt nog. Det är lagkaptenen Philip Andersson som brinner av lust att få dra igång säsongen 2018.

– Jag vill bara komma igång och spela matcher i Superettan nu direkt, säger han med ett skratt.
– Fast jag vet ju att det väntar en lång tuff och ibland lite tradig försäsong innan vi är framme vid premiären i april. Men Gud, vad jag längtar efter att vi fortsätter det fantastiska vi startade förra säsongen, säger han.

Många BoISare andades ut när Philip Andersson kritade på ett nytt tvåårskontrakt med klubben. Philip har trots relativt unga år blivit något av den moderne klubbikonen och symbolvärdet i hans tro på BoIS är större än vad många kanske tror.
– Jag tycker det känns bra att fått ett tvåårskontrakt. Då slipper man sitta där igen om ett år och förhandla. Nu kan jag koncentrera mig helt på fotbollen i två år och det är perfekt, menar Philip.

När vi ber Philip se tillbaka på den gångna säsongen hör man hur glad det gör honom.
– Vi fick en fantastisk start med cupspelet. Sedan rullade det på med en fin start på seriespelet och det hela avslutades med en makalös fest när vi tog hem seriesegern i sista matchen, minns han.

– Visserligen tappade vi lite fart och kunde inte avgöra det så tidigt som vi ville mot slutet men det var ju aldrig någon fara. Vi ledde serien och hade allt avgörande i våra egna händer. Vi hade så att säga närmaste vägen till mål av alla och det löste sig ju på ett magiskt sätt, poängterar han.

Philip har inte svårt att berömma sina lagkompisar och poängterar vilka steg alla tog under Agim Sopi – huvudtränare – under förra säsongen.
– Det var märkbart hur alla tog steg framåt och blev bättre och bättre. Dessutom var det en grupp med otroliga vinnarskallar. Om man kikade på träningarna såg det säkert konstigt ut emellanåt. Det kunde vara grinigt och tufft som fanken, men det är så det ska vara när man har spelare som vill vinna och vill utvecklas, säger Philip.

– Vi gjorde det bra med en tunn trupp som dessutom var skadedrabbad förra säsongen. Nu hoppas jag vi får en stark trupp så vi kan bjuda på en kanonrolig säsong i Superettan, slutar Philip.

Text: Lasse Möller, foto: Henrik Nordell (henriknordellphotography.com)

HUVUDPARTNERS

Huvudpartner 2016 för Landskrona BoIS är Prenad

GULDPARTNERS