Det är en frisk och fräsch Viktor Svensson som kliver ut på Landskrona BoIS träningsplan den 8 januari. Ett ovanligt långt träningsuppehåll sedan serieavslutningen gör att det kliar i kroppen på tävlingsindividen Viktor.

– Ja det ska bli riktigt roligt att komma tillbaka och träffa kompisarna och börja förberedelserna inför Superettan. Trots att det inte varit någon träning på en dryg månad så är jag faktiskt i ganska god form. Jag har kört en hel del individuell träning under uppehållet, berättar Viktor som blev klar med ett nytt ettårskontrakt på fredagen.

Viktor Svensson agerade mittback tillsammans med Philip Andersson den gångna säsongen och de bildade utan tvekan seriens i särklass bästa mittlås. Och Viktor svävar inte på målet när vi frågar honom om hur han ser på den kommande säsongen.
– Vi kommer att bli ett ännu bättre lag nästa säsong och som jag ser det finns det ingen anledning att tro annat än att vi ska kunna konkurrera om de allsvenska platserna.

Det är onekligen att spänna bågen högt eller hur?
– Jo men vi är ett bra lag och jag tror vi kommer att få ännu mer utrymme för våra starka sidor i Superettan. Vi möter lag som har en acceptabel lägstanivå och som kommer att vilja föra matcherna. Detta skapar utrymme för vårt starka omställningsspel, lovar Viktor.

– Samtidigt kommer vi att känna betydligt större inspiration då vi får möta en rad klassiska lag som Gais, Örgryte, Halmstads BK och HIF bland andra. Vi visade ju redan förra säsongen och även året innan att vi kan ge lag från högre serier en match, förklarar ”Vigge”.

En av BoIS starka sidor under förra säsongen var kollektivet och den goda stämningen.
–Detta var en viktig ingrediens och den bygger vi vidare på, lovar han.
– Det är kul att ha kontraktet klart och nu satsar vi framåt med supportrarna i ryggen, avslutar han.

Huvudtränare Agim Sopi befinner sig för tillfället i Makedonien och vi når honom på telefon.
– Härligt att vi fick denna pusselbit på plats. Det känns bra att vårt ramstarka mittbackspar från fjol inte splittras. Nu känns det som att alla de spelare jag har att tillgå i mittförsvaret passar utmärkt in i vårt spelsystem, säger Agim.
– ”Vigge” är en viktig kugge med sin erfarenhet och sin spelskicklighet. Jag är övertygad om att Philip Andersson är lika glad som jag, skrattar Agim.

Den 8 januari drar som sagt träningen igång igen. Hur känns det inför den omstarten?
– Jag längtar så in i bänken. Det ska bli riktigt roligt att få göra en omstart och börja bygga inför Superettan, förklarar Agim.
– Jag åker hem till Sverige i morgon och sedan blir det några dagars skidsemester med familjen, men sen jäklar börjar jobbet igen, konstaterar han.

Text: Lasse Möller, foto: Henrik Nordell (henriknordellphotography.com)