I konkurrens med ett stort antal allsvenska klubbar och ett par internationella föreningar lyckades Landskrona BoIS förlänga kontraktet med en av landets hetaste unga spelare, nämligen Adi Nalic.

– Det var egentligen inget större problem att välja Landskrona BoIS. Jag prioriterar speltid, trygghet och utveckling och de tre ingredienserna känner jag att jag har här i BoIS, förklarar Adi Nalic som föredrar att spela som nummer tio men som mest fick agera yttermittfältare sin första säsong i Randigt.

– Jag hade förstås velat spela mer men jag är glad att jag fick så mycket speltid som det ändå blev förra säsongen. Jag känner hur jag tagit kliv framåt i min utveckling både genom den betydligt hårdare – och inte minst kvalitativt fina – träningen under Agim Sopi och genom den speltid jag fick, berättar han.

Inför det nya spelåret har dock Adi ett klart löfte både till sig själv och BoIS-fansen.
– Nu handlar det om att jag vill ha 100 procent speltid. Jag vill spela samtliga minuter i samtliga matcher, skrattar han. Jag vill ge allt jag har för lagkamrater, tränare och fans, säger Adi.
– Jag älskar fansen. Har aldrig varit med om ett liknande stöd under min tid. Samtidigt som fansen stöttar helhjärtat så är de också krävande och man känner stundtals en rejäl press. Men det får man gilla och jag strävar hela tiden efter att utveckla mig för at ta nästa steg i karriären, berättar han.

I december ramlade anbuden in i Adi Nalics telefon. Det handlar om storklubbar både i Sverige och internationellt. Frågan är om han inte någon gång kände sig frestad att gå till en klubb som är mitt uppe i Europa League eller som har god chans att vinna allsvenskan?
– Jag har varit ungdomsproffs i Juventus, Fiorentina och Stuttgart. Jag vet vad som krävs och i dag vet jag också om och när jag är mogen att ta det steget. Först då är jag beredd att ta klivet. Nu är BoIS den klubb jag vill vara i och utvecklas i, betonar Adi med skärpa.

Den gänglige killen från Sölvesborg med förflutet i Mjällby har lagt på sig ett par-tre kilo under vintern – detta tack vare tuff träning på egen hand under det långa uppehållet.

– Jag behöver lite mera muskler för att utvecklas och det känns bra. Jag är frisk och helt utan skadekänning. Nu laddar jag för fullt för att ge järnet under hela försäsongen och kriga till mig den A-lagsplats jag vill ha, poängterar Adi.
– Det är något speciellt att spela i Landskrona BoIS. Hela atmosfären gör att jag trivs och jag tvekar inte en sekund på potentialen i laget. Jag vill vara med och ta BoIS nästa steg?

Vilket är detta?
– Allsvenskan! Klart att vi har kunnande för detta, säger Adi utan att darra på rösten.

– Det blir ett inspirerande år. Ska bli kul att få möta gamla legendariska fotbollsföreningar.

En bättre nyårshälsning än denna från jättetalangen Adi Nalic kan ni väl knappast begära?

Text: Lasse Möller, foto: Henrik Nordell (henriknordellphotography.com)

HUVUDPARTNERS

Huvudpartner 2016 för Landskrona BoIS är Prenad

GULDPARTNERS