Landskrona BoIS huvudtränare Agim Sopi bubblar av energi inför säsongstarten på måndag den 8 januari. Klockan 16.30 är det uppstart inför come backen i Superettan och det börjar direkt med en värdemätare på var spelarna står rent fysiskt.

– Ja vi startar direkt med ett Coopertest för att se hur konditionsstatusen är i truppen. Samtliga av de tillgängliga A-lagsspelarna finns på plats utom Igor Arsenijevic och Alexander Tkacz, som kommer tillbaka på torsdag respektive fredag nästa vecka, berättar Agim när vi når honom på skidsemester i Andorra.
– Vi har i nuläget en trupp på 16-17 man så det kommer inledningsvis bli en del spelare från ungdomsleden som flyttas upp. Vad jag förstår har Issa Manglind gjort ett bra jobb med förstärkningar på den sidan. Så jag får inventera vad som finns att lyfta upp i väntan på att det blir klart med värvningarna till A-truppen, konstaterar Agim.

Träningsupplägget ligger Agim lite lågt med. Som den listige general han är vill han naturligtvis inte röja något om detta men han har förberett sig minutiöst inför Superettansäsongen och det blir en del förändringar.
– Utan att jag avslöjar vad det handlar om så kan jag berätta att träningsupplägget blir förändrat till delar. Det beror förstås på att vi ska möta bättre lag än i fjol och då gäller det att vi kommer väl förberedda, berättar Agim.

I fjol kännetecknades BoIS av styrka, effektivitet och stabilitet i seriespelet. Detta kommer förstås inte att ändras.
– Nej tvärtom tror jag att vårt spel kommer att vara ännu mera framgångsrikt i Superettan. Vi möter lag som vill spela fotboll och det är något vi trivs med. Det visade vi inte minst i cupmatcherna de två föregående säsongerna, menar han.

Inledningsvis blir det utomhusträning måndagar medan tisdagsträningen förläggs inomhus. Torsdag, fredag och lördag kommer att bli de dagar BoIS bjuder in testspelare.
– Det kommer att testas spelare dessa veckodagar. Om det blir några redan första veckan kan jag inte lova men tanken är att vi ska kika på en del intressanta spelare, försäkrar Agim.
Personligen kokar Agim av entusiasm inför att komma igång.
– Ja det kittlar i hela kroppen. Det ska bli förbaskat roligt att starta om. Det kommer att bli en riktigt rolig säsong, lovar klubbens populärare huvudtränare.

Klockan 16.30 på måndag den 8 januari går startskottet för en ny – förhoppningsvis mycket framgångsrik – säsong.

Text: Lasse Möller, foto: Bert Lundqvist