I ett nästan vindstilla och ganska behagligt Januariväder drog Landskrona BoIS igång säsongens träning. De spelare som närvarade i dag visade sig ha konserverat sin form sedan i höstas. I det sedvanliga Coopertestet klarade sig nämligen samtliga med godkänt. Bäst av alla var Philip Ljung som sprang längst på de tolv minuter testet varade.

Det hade samlats en hel del nyfikna BoIS-supportrar kring konstgräset på Landskrona Idrottsplats på måndagskvällen. Naturligtvis är spänningen och intresset inför årets Superettansäsong redan på topp hos många av lagets supportrar.

– Vi inleder träningen med att köra ett Coopertest. Spelarna får tolv minuter på sig att springa så mycket de kan. Jag har gjort en lite annorlunda bana denna gång. En som mera påminner om matchliknande rörelser, sa huvudtränaren Agim Sopi.
– Spelarna ska tillryggalägga en viss bestämd sträcka som minimum för att klara godkänt. Sträckan vet bara jag, sa Agim med ett finurligt leende.

Det blev som alltid prestigeladdade tolv minuter. Ingen misslyckades vilket ju alltid är ett stort plus. Bäst av alla blev Philip Ljung.
– Jag väljer att bara avslöja vinnaren. De övrigas inbördes placering är hemlig, säger Agim.

Inför träningen hälsade Agim och nye sportchefen Peter Swärdh spelarna välkomna till säsongstarten. Peter var sedan med på hela träningspasset där han nyfiket följde övningarna. Han småpratade med supportrar och gamla BoIS-funktionärer, hade ett samtal med U19-ansvarige Cheikh Sarr och verkade allmänt trivas riktigt bra på IP.

På frågan om när det blir klart med ny assisterande tränare efter Björn Ågren sa Peter:
– Jag och Agim ska ha ett långt möte i morgon tisdag är det tänkt där vi ska diskutera en rad saker, bland annat då assisterandefrågan. Vi måste ju ha en assisterande tränare. Nu när ledigheterna är över tar vi tag i den biten också, lovade han.

Peter kunde också berätta att det är planerat med testspelare redan på torsdag.
– Ja vill inte avslöja några namn nu om de skulle få förhinder. På torsdag förmiddag vet vi om alla kan komma och då ska alla nyfikna få namnen, sa han med ett brett leende.

Träningspasset avslutades med lite spel innan det hela var över.

På tisdagen fortsätter man med cirkelträning inomhus. Naturligtvis kommer vi att försöka rapportera även från detta pass.

Text och bild: Lasse Möller