På torsdagen fick Landskrona BoIS första nyförvärv på seniorsidan denna säsong stifta bekantskap med sina nya lagkompisar för första gången. 24-årige anfallsspelaren Bahrudin Atajic kommer laddad och full av förhoppningar tillbaka till Sverige efter åtta års utlandsvistelse med spel i fyra länder och flera mästerskapstitlar.

– Bahrudin är en spännande spelare med lokal anknytning som varit ute och skaffat sig  internationell rutin, säger Peter Swärdh, sportchef i BoIS.

– Han har fått mycket speltid, uppnått resultat och är en poängspelare. En kille som både vill lyfta BoIS och även utveckla sig själv, menar Peter.

Huvudtränare Agim Sopi är glad över att kunna hälsa Bahrudin välkommen.

– Jag har haft koll på honom ett bra tag. Det är mycket positivt att få in en poängspelare som kan spela på flera offensiva positioner, säger Agim.

Den Västerviksfödde anfallaren startade sin fotbollsbana i Malmö FF:s ungdomsakademi där han bland annat spelade tillsammans med Pawel Cibicki, Pa Konate och Filip Helander. Som 16-åring lämnade han MFF och flyttade till skotska Celtic där han tillbringade fem säsongs, dock en på lån till engelska klubben Shrewsbury Town. Totalt blev det fyra matcher i A-laget innan Bahrudin valde att flytta till SJK Seinäjoki i högsta ligan i Finland.

Högst sensationellt tog SJK hem mästerskapstiteln men Bahrudin valde ändå att flytta vidare. Nu till Zalgiris, Vilnius, i Litauren. Där har han tillbringat de två senaste säsongerna och även där kunde han titulera sig ligamästare. Bahrudin fick även uppleva lagets kval till Champions League.

Bahrudin Atajic själv är klar med vad han vill.

– Jag vill komma till BoIS och göra skillnad. BoIS är en historisk klubb som hör hemma serien över Superettan anser jag, säger Bahrudin.

I Zalgiris har Bahrudin svarat för 15 mål och nio assist på 51 matcher.

Bahrudin har skrivit på för ett plus ett år.

Vi hälsar honom välkommen till randigt.

Text och bild: Lasse Möller