Senast Landskrona BoIS gick upp en serie  – till allsvenskan 2002 -hade man Nike som sponsor av matchtröjor, träningskläder och fotbollsskor. När BoIS nu tar klivet upp i Superettan blir det åter med Nike som sponsor. Vilka paralleller som kan dras av det fotbollshistoriskt  klarar säkert alla supportrar enkelt av att göra själva!

Klubbchef Max Lundmark tycker det känns inspirerande ur flera synvinklar att ha fått en stor global märkesaktör som samarbetspartner inför 2018 och totalt fyra år framåt.

– Det kanske allra roligaste – förutom att det handlar om ett tungt märke med stor genomslagskraft inom idrottsvärlden – är att vi redan från första matchdag får samtliga lag från seniorer ner till yngsta pojklag att spela i Nikes dress, säger Max.

– Normalt brukar det vara ett par år då man fasar ut ungdomslagens dresser men nu kommer Nike att klä upp ungdomarna direkt, tillägger han.

Exakt hur den nya matchtröjan kommer att se ut är inte klart men Max lovar att i mars så ska den presenteras.

– Just nu håller vi på att tillsammans med Nike designa matchtröjan och vi ska presentera den så fort vi är klara. Detta sker i mars så att alla supportrar som beställer matchtröjor får dessa till seriepremiären, säger Max.

– Jag förstår att många är nyfikna och vill veta vilken modell det blir men ni får tåla er några veckor till, säger Max med ett leende.

BoIS kommer att få den senaste modellen av träningskläder och naturligtvis även fotbollsskor av märket Nike.

– Det känns tillfredsställande att kunna knyta ett avtal med Nike och vi är båda nöjda med resultatet. Förhoppningsvis kommer vi också kunna utnyttja Nikes nätverk i olika projekt, förklarar Max.

BoIS kommer naturligtvis att ha matchtröjor och andra produkter tillgängliga i shoppen dessutom finns de på Stadium på Väla som är officiell återförsäljare i det avtal som slutits.

Text: Lasse Möller