Nollgradigt och med en isande vind över konstgräsplanen på Landskrona Idrottsplats men det märktes inte på intensiteten när Landskrona BoIS tränade på lördagsförmiddagen.

22 man på träningen innebar tvåmålsspel i princip hela passet och det bjöds för årstiden på riktigt bra tempo.  En som hade krutet torrt var Adi Nalic som smällde in två mål bakom Amr Kaddoura. Adi tog för sig rejält i spelet och opererade över stora delar av planen och hans passningsspel gav redan nu gott hopp för kommande seriespel.

Två testspelare gjorde sista sista pass i Landskrona BoIS denna lördag. Målvakten Ardit Nika från FC Pristina i Kosovo kom till BoIS på egen begäran och kommer han är inte aktuell för fortsatt spel.

– När det gäller Alex Simovski, tidigare Akropolis, så har han svarat för en bra insats under de tre dagar han tränat med oss men vi har tagit beslutet att inte gå vidare med honom. Vi väljer i nuläget att fokusera på andra positioner i laget för att så att säga starta i rätt ände, säger sportchef Peter Swärdh.

– Det kommer dock att komma fler testspelare hit de närmaste veckorna så vi får fortsätta inventera vad som finns på den fronten. Dessutom arbetar vi framgångsrikt med att få klart ytterligare nyförvärv som inte ska provträna, tillade han.

På träningen fanns en del nya U19-spelare och några stack ut rejält. Anfallaren Jason Rindom från LB 07, mittbacken Jacob Andersson och innermittfältaren Martin Jönsson, båda Malmö FF, svarade för riktigt bra insatser.

Tillbaka i träning var även Alexander Tkacz som syntes lika taggad som alltid på träningsplanen.

På det hela taget en bra kvalitetsträning där huvudtränare Agim Sopi var i huvudsak nöjd och efter avslutat pass uppmanade killarna att vila och ta det lugnt inför måndagens träning.

– Jag vet att det är jobbigt och slitsamt just nu så passa på att vila er så ses vi på måndag, sa Agim.

Text och bild: Lasse Möller