Sabola – namnet står för Sabrina, BoIS och landslaget, är en sammanslagning av hängivna Landskrona BoIS och svenska landslagetsupportrar. Man bildades i slutet på 1980-talet och har sedan 1987 delat ut Sabolapriset till Årets BoISare. Sedan 2001 har man dessutom delat ut Sabolakanonen till årets mål.

På lördagen var det dags för 2017 års pristagare att ta emot utmärkelserna i samband med en lunch på Curla.nu i Landskrona.

– Det är med mycket stor glädje vi kan dela ut priset som årets Sabola BoISare till lagkaptenen Philip Andersson, förklarade Jonas Pernet och överlämnade dels vandringspriset som består av en målning där alla pristagares namn finns ingraverade på skyltar. Dessutom fick Philip ett målat porträtt av sig själv som han får behålla.

Det var för sina insatser under hela säsongen som den populärlagkaptenen fick ta emot prestigefyllda priset.

– Jag har ju aldrig fått priset tidigare. Killarna har väl inte sett mig spela förrän i fjol, skämtade Phillip som var riktigt rörd över utmärkelsen.

– Det är hedrande att få detta pris och jag ska göra vad jag kan för att vinna det igen, lovade han.

Utmärkelsen för Årets Sabolamål gick till Adi Nalic för hans makalösa fullträff mot Utsikten i hemmamatchen på hösten.

– Det målet glömmer vi aldrig. Vi i Sabola har ju den lilla hytten i hörnet vid restaurangen och sittplatsläktaren som vår lokal och när man satt där såg man riktigt hur Adi siktade in sig och prickade det bortre krysset, sa Jonas Pernet.

Adi Nalic fick ta emot vandringspriset – en kanon med samtliga tidigare vinnare ingraverade – att behålla fram tills nästa år.

– Att komma hit till BoIS och få ett sådant pris är hedrande. Det är alltid lite extra när supportrarna delar ut ett pris till en, säger Adi.

Efter prisutdelningen satte sig Sabolagänget och de båda pristagarna till bords och käkade en god middag som en bra avslutning på lördagseftermiddagen.

Text och bild: Lasse Möller