På måndagen kunde Landskrona BoIS hälsa sitt andra nyförvärv på seniorsidan för 2018 välkommen. 24-årige Monday Samuel, som närmast kommer från två säsonger i HIF, tar klivet söderut över kommungränsen och har skrivit på för ett plus ett år. Monday är en välutbildad och rutinerad spelare som en gång i tiden upptäcktes av José Mourinho och värvades till  ungdomsakademin i Benfica från sin afrikanska klubb Kwara Football Academy.

Monday är en kreativ, teknisk spelare som jobbar över stora ytor. Han är närmast tänkt för position nummer 8, det vill säga där Igor Arsenijevic och Måns Ekvall spelar idag, men han är användbar överallt på mittfältet, säger sportchef Peter Swärdh.

– Han är en positiv spelare både på och utanför plan. Han har erfarenhet från Allsvenskan och Superettan och har dessutom lokal förankring då han och familjen bor i Helsingborg, konstaterar Peter Swärdh som är mycket nöjd med sitt nyförvärv.

Monday började sin karriär i ABS FC men flyttade sedan Till Kwara FA. I en ungdomsmatch mot Royal Antwerp fick Mourinho upp ögonen för Samuel som 2011 flyttade till legendariska Benfica ungdomsakademi.

– Det känns fantastisk bra att få in en poängspelare som jobbar hårt och som dessutom gillar vårt sätt att spela fotboll, säger huvudtränare Agim Sopi.

– Redan när vi träffade Monday första gången kändes detta rätt, tillägger han.

2012 värvades Monday till Ängelholms FF och spelade två säsonger i klubben. Det var en framgångsrik tid med speltid i 44 matcher varav 37 från start. Han gjorde sammanlagt tio mål och tre assist dessa två säsonger.

Östersunds FK fick upp ögonen för Monday som tog klivet över till klubben 2015 och fick uppleva det historiska avancemanget till allsvenskan.. Det blev dock bara en säsong där innan han återvände till Nordvästskåne och HIF.

Monday Samuel var idel leende under måndagen.

– Det känns nästan som att komma hem. Jag är imponerad av mottagandet i BoIS, förklarar Monday.

– Jag går till BoIS för att bidra till laget och utveckla mig själv ytterligare som spelade, säger han.

På två säsonger – 2016 och 2017 – blev det 30 matcher varav 17 från start och sammanlagt tre mål.

– Jag älskar att träna och ser fram emot tisdagens cirkelträning, ler han.

Text & foto: Lasse Möller