Under hela den här veckan kommer den 19-årige målvakten Viktor Jacobsson att provträna med Landskrona BoIS. De senaste två säsongerna har Viktor varit ordinarie målvakt i LB07 och i höstas var han med och förde upp laget från division 4 till trean.

– Jag har tillhört LB07 sedan föreningen bildades 2007 och egentligen i Limhamn sedan jag var åtta år, berättar Viktor som anslöt till träningen på måndagen.
Viktor beskriver sig själv som en linjemålvakt som gillar att rädda många bollar.
– Dessutom tycker jag att jag är ganska bra i luften. Jag vågar ta beslut att gå ut på höga bollar, förklarar han.

Under denna vecka ska Viktor försöka övertyga BoIS att satsa på honom. Frågan är varför han, när nu hans kontrakt med LB07 löpt ut, väljer att testa i BoIS?
– Det är en proffsig klubb som gått upp en serie och som verkar ha fått en rejäl nytändning. Det känns inspirerande och jag ska göra allt vad jag kan för att visa mina styrkor på träningarna, säger Viktor.

I och med att han nu befinner sig på provträning innebär det att Viktor kommer att delta i lördagens internmatch på Landskrona IP klockan 11.

Text och bild: Lasse Möller