Många kände sig kallade att komma till Landskrona BoIS medlemsmöte på tisdagskvällen. Medlemmarna slöt upp för att dels få information, dels få ställa frågor till ansvariga i klubben.

Eftersom den ekonomiskt ansvarige – Robert Carlén – inte kunde närvara blev det ingen ekonomisk information. Den kommer att delges på årsmötet i mars.
Desto mera ingående blev fotbollsutskottets ordförande Thomas Gustafssons presentation om den svartvita tråden, den arbetsfilosofi som klubben ska arbeta med från seniorer ner till de yngsta pojklagen.

Nye sportchefen Peter Swärdh fick för första gången tillfälle att presentera sig och sin syn på vad han vill åstadkomma i Landskrona BoIS. Peter Swärdh har en imponerande meritlista och han framkallade direkt skratt när han berättade om sin första A-lagstränare i moderklubben IFK Hässleholm.
– Det var för tränaren Claes Cronqvist som står där nere, sa han.
Tillsammans med huvudtränare Agim Sopi svarade han sedan på hur det ser ut på värvningsfronten framöver i BoIS.
– Vi siktar först och främst på att ansluta en målvakt och även en backlinjespelare. Gärna en som både kan spela inner- och ytterback.

På frågan om Ivo Vazgec var avförd som BoIS-målvakt svarade Thomas Gustafsson att förhandlingarna inte ska återupptas då man ligger för långt ifrån varandra.
Peter Swärdh konstaterade att han jobbar efter ett annat spår.
– Jag har kontakt med andra målvakter och jag är övertygad om att jag ganska snart har klart med en ny målvakt som uppfyller de krav jag och Agim har på en målis. Vi vill ha en som är som är bra i luften, bra på fötterna och som kan fungera även i en högre serie, sa Peter Swärdh.

På frågan om klubben inte kunde ha behållit Rasmus Alm genom att ge honom bättre bud så svarade Thomas Gustafsson:
– Vi gav Rasmus ett mycket bra bud men kunde inte matcha allsvenska BP. Allt styrs av ekonomin och vi har en budget att följa, sa han.
På frågan om BoIS ska låna in spelare svarade Peter Swärdh att den möjligheten finns. Dessutom jobbar man av ekonomiska skäl också med att ta in nya spelare som är kontraktslösa då man då slipper ersätta spelarens klubb.

Deltagarna på medlemsmötet fick en bra information om den strategi och de planer klubben har. Vice ordföranden Peter Condrup kunde också berätta att planerna på en helt ny arena finns långt framme och kan förhoppningsvis finnas på plats om några år.

På frågan som hängt i luften hela hösten – varför BoIS information till medlemmar och fans tystnade i november – svarade Thomas Gustafsson:
– Det var för att det fanns en hotbild mot mig.

Mötet innehöll mycket beröm. Marknadssidan, fotbollssidan och ungdomssidan fick mycket beröm. Positivt då även valberedningens ordförande Göran Andersson fanns på plats och gärna ville ha in förslag på nya ledamöter då både Christian Condrup och Urban Jansson avsagt sig omval.

Text och bild: Lasse Möller