Granit Stagova, 20-årig mittfältare från Mjällby AIF, blir Landskrona BoIS tredje nyförvärv 2018. Han fick sin fotbollsskolning i Malmö FF.s ungdomsavdelning och har även spelat i Kristianstads FC.

– Det känns fantastiskt roligt att jag äntligen hamnat i BoIS. Jag har ju varit på väg hit tidigare men då har det inte blivit någon övergång, säger Granit. Anledningen till att jag vill till BoIS är främst huvudtränare Agim Sopi men också att laget spelar en attraktiv fotboll och jag kan utvecklas för att ta steget ut i Europa, förklarar Granit.

Granit är att betrakta som allround mittfältare. Han kan i princip användas på vilken position som helst på mittfältet.

Fotbollsbanan inleddes i Malmö FF:s ungdomsavdelning som han lämnade för att spela division 1-fotboll i Kristianstads FC. 2016 spelade han samtliga seriematcher för KFC, 14 från start och sex inhopp. Det blev fyra mål i seriesammanhang.

Sportchef Peter Swärdh ser många positiva värden i Granits övergång.

– Åter en spelare med hyfsad lokal anknytning. Han har fått bra utbildning i MFF och skapat sig seniorrutin i Kristianstad och Mjällby, säger Peter. Granit svarade för många mål och assist i Mjällby och känns som en spelare som kan utvecklas till först och främst en bra Superettanspelare, förklarar Peter.

I fjol tog han steget över till lokalkonkurrenten Mjällby AIF och även där blev det spel i samtliga seriematcher, 19 från start och tre inhopp. Målskörden bättrades på till klart godkända sju fullträffar.

Agim Sopi är nöjd med att Granit blivit klar.

– Ännu en offensiv poängspelare som har rätt ålder och som har stor potential att utvecklas med laget, säger Agim. Jag har följt honom under ungdomstiden i MFF och i Kristianstad och Mjällby. Nu var det rätt tid för honom att ta klivet till BoIS, menar Agim.

Granit har varit uttagen i flera svenska pojklandslag men inte fått debutera.

Nyförvärvet mäter 181 centimeter och väger 75 kilo.

– Det känns som vi lyckats bra med värvningarna hittills. Vi har fått in unga spelare med potential som jag förväntar mig kan ta ytterligare kliv i utvecklingen, avslutar Peter.

Vi hälsar Granit välkommen till den randiga familjen.

Text och bild: Lasse Möller