Ett 70-tal medlemmar – några med gäster – dök upp när Landskrona BoIS höll första frukostträffen för året i det omfattande Affärsnätverk som klubben driver. Som vanligt såg konferenciern, som också är spindeln i detta nätverket, Anders Lindfors till att stämningen direkt hamnade på hög nivå.

Efter att först ha käkat lite frukost var det dags för samtliga deltagare att presentera sig med namn och företag. Efter detta en kort genomgång av vad som väntar i form av aktiviteter under året. Det handlar om en späckad agenda med bland annat besök i Italien och Köpenhamn samt massor av träffar och evenemang. Allt finns att läsa på hemsidan.

Därefter hade varje bord en kort mingelstund där deltagarna fick presentera sig själv och sin verksamhet på två minuter för övriga bordsgäster.

Sedan var det dags att presentera BoIS nya sportchef Peter Swärdh som gavs en stund att berätta om dels sig själv men också om det arbete som han ska utföra i klubben.

– Jag ska arbeta på lite längre sikt än vad jag gjorde som tränare. Då handlade det om det dagliga i form av träning och matcher. Nu gäller det att för in del skapa ett proffsigt och starkt ledarteam, en spelartrupp med bredd och spets som ska fungera först på kort sikt men oäven i det längre perspektivet, förklarade han.

– Min andra huvuduppgift är att se till att klubben arbetar hand i hand med skolorna. Gymnasiet och LA Akademi är viktiga för att vi på lång sikt ska kunna producera välutbildade fotbollsspelare. Här kommer jag att lägga mycket energi, förklarade Peter Swärdh.

– Sedan handlar det om att jag ska skapa ett nätverk både lokalt och nationellt men även internationellt. Bara på andra sidan Sundet i Danmark finns ett tiotal stora klubbar som jag anser att vi definitivt ska kunna ha ett givande utbyte med, tillade han.

På frågan om hur det blir med assisterande tränare svarade Peter:

– Först och främst vill jag inte kalla personen för assisterande. Vi ska ha en tränare till som ska leda laget tillsammans med huvudtränare Agim Sopi. Det ska vara en person som vill ha ambitionen att själv vill bli huvudtränare och som kan utvecklas under Agims ledning, betonade han.

Morgonen avslutade sedan med en lurig quiz och lite information från Landskrona stad. Vi fick veta att det i år inte blir en kombinerad idrotts- och näringslivsgala. Näringslivsgalan brytas ut och hålls speciellt på Örenäs slott i vår. Idrottsgalan hålls sedan i samband med sommarens SM-vecka.

Nästa frukostmöte med nätverket är den 8 februari.

Text och bilder: Lasse Möller