I lördags fick huvudtränare Agim Sopi ett första svar på vilken effekt 14 dagars hård träning haft på hans spelartrupp. En internmatch över 2 x 30 minuter gav också besked och information som Agim analyserat och delvis kommer att gå igenom med spelarna nu på torsdag.

– Jag filmade hela matchen och har tittat igenom materialet. Det jag ville se med denna internmatch var hur de delar vi tränat på under 14 dagar fungerade under matchliknande förhållande. Det gällde bollinnehav, spelvändningar, ett lugnare och säkrare spel i försvarszon, lite snabbare på mitten och sedan ett anfallsspel med chansskapande och avslut, säger Agim.

– Vi fick se tre snygga mål och en bra inställning där alla ville mycket. Det fanns andra mindre bra grejor. Men i detta skede handlar det inte om att spelare ska vara i matchform. Vi har många nya spelare – både på seniorsidan och från U19 – det var trötta ben på sina håll. Deras hjärnor ville men kroppen kunde inte utföra, säger Agim med ett leende.

På torsdag ska Agim gå igenom matchen och han kommer då även att gå in på lite detaljer med spelarna. Det finns saker att putsa på och förfina.
– Nu har vi en tuff träningsvecka framför oss men jag utgår från att alla har tagit ett kliv framåt till lördagens internmatch som ska spelas över 2 x 40 minuter. För nyförvärven är det tufft att anpassa sig till vår hårda träning men det kommer man att göra. Det är bra nyförvärv. Annars hade vi inte tagit in dem, säger han.

När det gäller U19-spelarna är Agim lyrisk.
– Issa och de övriga har gjort ett fantastiskt jobb. Det handlar om mycket bra spelare. Varför skaffa in dyra nya spelare när flera av dessa killar om några månader kan vara mogna att gå in i A-truppen. U19-killarna kommer att få träna med oss under året. Det finns stor potential i U19 och det är jag övertygad om att vi kommer att få se under året, förklarar han.

På lördag startar internmatchen klockan 11. Några laguppställningar vill dock inte Agim ge i förväg.
– Nej killarna ska inte få veta vilka spelare de ska få möta. Men jag kommer att blanda om en del, skrattar han.

Text: Lasse Möller, foto: Bert Lundqvist