Tack vare framgångsrik scouting och idogt arbete har Cheikh Sarr, ansvarig för U19, tillsammans med akademiansvarige Issa Manglind och tränarkollegorna Sebastian Malm och Thomas Faneld skapat mycket goda förutsättningar för ett framgångsrikt år. BoIS satsar på spel i division 1 den kommande säsongen och det finns en strategi bakom detta beslut.

– Tanken är att vi ska dominera och föra matcherna. Vi vill ha ett vinnande lag som bygger självförtroende och kan cementera spelstilen som är den samma som A-laget har, säger Cheikh.
Den trupp som redan fanns har fått ett antal förstärkningar. Meningen är att spelarna i U19 ska kunna kliva upp och ta plats även i U21 så Cheikh och Issa har varit noggranna i värvningarna.
– Det handlar om att vi fått spelare som tackat nej till erbjudande från lag högre upp i seriesystemet. De vill till BoIS och de vill få en chans att ta klivet vidare upp i seniorlaget och sedan ännu längre i framtiden, förklarar Cheikh.

Några av nyförvärven har redan klivit fram och fått delta på A-truppens träningar och dessutom i lördagens internmatch. Samtliga lagdelar har fått förstärkning. Längst bak finns en herre vid namn Taylor Walker, målvakt som kommer från HIF.
Taylor Walkers pappa spelade på 80- och 90-talen i Borstahusens BK och heter – ja just det Taylor Walker. Någon målvakt var inte Taylor den äldre utan han härjade mest på mittfältet och i anfallet.

Från Malmö FF:s utomordentliga ungdomsakademi har Jacob Andersson, innermittfältare, och Martin Jönsson, innemittfältare och mittback, hämtats. Två spelare som tillsammans med en tredje kille från Malmö, anfallsspelaren Jason Rindom, LB07, visade upp sig i internmatchen liksom Taylor.
– När vi skulle möta LB07 i en träningsmatch behövde jag bara tio minuter av uppvärmningen för att ta ett beslut. Jason skulle till BoIS, säger Cheikh med ett brett leende. Han är en otrolig talang.

Från BK Olympic i Malmö har man hämtat Ahmad Al Shafie, anfallare. Innemittfältaren Alexander Rydén kommer från Röstånga IS medan backen Axel Green hämtats från Ramlösa Södra.
Innemittfältaren Viktor Brodin har BoIS hämtat från Häljarps IF medan anfallaren Zakarie Ahmed kommer från Svalövs BK.
– Truppen är inte spikad ännu. Vi ligger nu på 26-27 och ska bli 25, säger Cheikh.

Text: Lasse Möller