Landskrona BoIS nyförvärv var på målhumör när lördagens internmatch spelades över 2 x 40 minuter på Landskrona Idrottsplats konstgräs. Samtliga tre nykomlingar noterade sig i målprotokollet.

 

Det blev en randig seger på lördagen. Förra veckan vann det röda laget med 3-0 men nu tog Randigt revansch och vann med 3-1 (2-1). Matchen som sådan bjöd på en första halvlek med fart, energi, fantasi och effektivitet. Efter paus sjönk tempo och företagsamhet men det var ändå nöjda miner i ledargänget efter matchen.

 

— Vi gick igenom förra matchen i torsdags och visade på en del olika individuella saker som kunde förbättras. Detta såg vi på flera håll idag. Inte minst klev Monday Samuel fram och visade hur bra han är när han agerar offensivare och inte lägger tid på sidleds- och bakåtpassningar, sa huvudtränare Agim Sopi efter matchen.

 

Monday visade för övrigt sin effektivitet när han kallt avslutade till 2-1 bakom testspelande Leedsmålvakten Bailey Peacock-Farrell. Målskyttet inleddes av Granit Stagova som påpassligt höll sig framme och gjorde 1-0 när Bailey helt felbedömde en utrusning. Dagens kanske vackraste mål svarade det röda laget för när man på en omställning långt nere på egen planhalva ordnade kvitteringen. Adi Nalic bröt en passning och avancerade med imponerande speed över 50 meter innan han gav Bahrudin Atajic en perfekt passning som denne satte 1-1 på bakom testmålvakten Viktor Jacobsson.

 

Efter paus sjönk intensiteten efter hand och det märktes att en period av väldigt hård träning krävde sin tribut. Sadat Karim kunde dock öka på till 3-1 för den randiga. Tyvärr fick han en smäll i situationen och valde att kliva av vilket medförde att randigt fick avsluta matchen med tio spelare.

 

Matchen innehöll en del riktigt trevliga inslag förutom nyförvärvens målhunger. Unge vänsterbacken Hampus Ferm – normalt i U19-laget – var en positiv överraskning. Han var oförtröttlig i sina löpningar, stark bakåt och samtidigt ständigt ett hot framåt. Jacob Andersson, som kom från Malmö FF, vikarierade först som ytterback och fick sedan kliva upp på ordinarie innermittfältsplats i andra halvlek. Han visade mognad och stabilitet på båda positionerna liksom  det andra U19-förvärvet från MFF, Martin Jönsson. Testspelande portugisen Jonalas Centeno, från Sheffield W, har imponerat på träningen och är en av tre spelare som nu ska utvärderas.

 

— Vi kommer att sätta oss ner i början på nästa vecka och utvärdera Bailey, Victor Jakobsson och Jonalas ordentligt. Sedan kommer vi att kontakta dem och meddela vårt beslut, säger sportchef Peter Swärdh som var nöjd med lördagens match.

 

— Första halvlek fick vi se riktigt bra spel. Sedan blev killarna helt naturligt trötta. Men jag är nöjd med den utveckling som skett de senaste veckorna. Vi har fokuserat på träning, kvalitet och inte minst att låta killarna lära känna varandra. Nu går vi in en träningsperiod med många friska spelare och en rad väntande träningsmatcher, konstaterar han.

 

I övrigt från lördagens match kan konstateras att Viktor Svensson och Philip Andersson är tunga pjäser som fortsätter leverera. Igor Arsenijevic gav liksom Filip Pivkovski och Adi Nalic positiva signaler.

 

Text: Lasse Möller

Foto: David Jönsson