Årets första träningsmatch bjöd på fyra BoIS-mål och en insats tränaren Agim Sopi var nöjd med. —En bra genomförd match. Vinst med 4-1, synd att vi inte håller nollan men det finns en motståndare på andra sidan också, sa han efter matchen mot Lunds BK.

Agim berättade efter matchen att man i veckan pratat mycket om försvarsspelet, att vara aggressiva och pressa högt, och försöka hitta kombinationer. Det var ungefär det vi fick se i första halvlek också. Största delen av halvleken var spelet på Lunds planhalva och kanske var det den fina starten med två tidiga mål, som gjorde att det mesta stämde för BoIS i första halvlek. I 11 minuten petade Adi Nalic in 1-0, drygt fem minuter senare satte Bahrudin Atajic 2-1 på straff. Lite senare i halvleken tilldömdes även bortalaget en straffspark, Amr Kadourra var följsam och räddade Lunds bästa reduceringsförsök. De få gånger Lund var framme vid BoIS straffområde visade BoIS-försvararna sin fina fysik och stoppade i tidigt skede lundensarnas anfallsförsök.

BoIS inledde matchen med följande uppställning:

Kadourra
Olofsson – P. Andersson – Svensson – Obanor
Samuel – Arsenijevic
Pivkovski – Nalic – Stagova
Atajic

I andra halvleken tog Edwin Condrup och Måns Ekvall hand om de defensiva mittfältspositionerna. Philip Ljung kom in som högerback och Kevin Jensen bytte av Granit Stagova. I andra halvlek tappade matchen något i tempo och sex minuter från slutet kunde Lund trycka in 2-1. I matchminut 86 och 88 gjorde Adi Nalic sitt andra och tredje mål och satte slutresultatet till 4-1 — hat trick för Nalic.

—En bra match av oss. Synd att vi inte håller nollan, men det finns en motståndare på andra sidan och gör vi misstag så kan det hända saker. Det var en bra första halvlek från vår sida, bra tempo och rörelse. Vi skapade chanser och kunde haft en större ledning än 2-0. Fick också rätt mycket besked kring det vi jobbat med under veckan, sa Agim och utvecklade.

—Vi har fokuserat en del på försvarsspel, på presspelet där vi ska vara aggressiva och pressa högt. Inte slarva bort bollen när vi har den. Jag tycker vi vann rätt mycket boll högt uppe i banan. Vi har även jobbat med kombinationsspelet, hur vi ska komma med instick och det tyckte jag vi såg i dag. Mycket av det vi jobbat med syntes i dag, fortsatte Agim .

Efter 65 minuter byttes Jakob Andersson, nyförvärv till BoIS U19-lag, in. Samtidigt gick Philip Andersson ut och provspelande vänsterbacken Erhun Obanor gick in som mittback.

—Obanor gjorde en bra första halvlek. Följsam, med i offensiven och har en bra vänsterfot. Vi kommer nu utvärdera hans tre dagar här och tar sedan ett beslut. Jakob var fantastiskt bra, han jobbade över stora ytor och har inga ursäkter utan går in i alla situationer och är orädd, sa Agim. Då hade det gått knappt tio minuter sedan domaren blåste av matchen och vid det laget föll snön ordentligt. Frusna spelare belönades med en korv, när de stannade till vid korvgrillen på vägen till omklädningsrummet.

 

Så spelade BoIS

Amr Kadourra
Dennis Olofsson (46 Philip Ljung)
Philip Andersson (66 Olofsson)
Viktor Svensson
Erhun Obanor

Monday Samuel (46 Edwin Condrup)
Igor Arsenijevic (46 Måns Ekvall)

Filip Pivkovski
Adi Nalic
Granit Stagova (46 Kevin Jensen)

Bahrudin Atajic (66 Jakob Andersson)

 

BoIS – Lunds BK 4-1 (2-0)

11 1-0 Adi Nalic
17 2-0 Bahrudin Atajic
84 2-1
86 3-1 Adi Nalic
88 4-1 Adi Nalic
89 Utvisning Filip Pivkovski

 

 

Text och foto: David Jönsson