Alla uppskattade inte hur februarikylan bet i kinderna men utomhustemperaturen verkade inte bekymra BoIS-spelarna speciellt mycket under tisdagens träning. Huvudtränare Agim Sopi såg till att det blev ett rejält pass med fart direkt från start. Boll i alla övningar och imponerande tempo.

Efter en inledande övning med starka influenser av handboll med nickar som avslut kördes det sedan tvåmål över halva plan. Skotska Hearts målvakt Viktor Noring körde hela passet – vilket var hans andra med BoIS denna vecka.
Tre spelare deltog inte i spelövningarna utan joggade runt konstgräsplanen i eget tempo. Thierry Zahui, som har knäproblem, körde själv medan Luca Petrovic och Alexander Tkacz joggade tillsammans.
– Min rygg är på bättringsvägen. Det är betydligt mindre problem med den än vad som spekuleras, förklarar Alex med sedvanligt gott humör.
– Det är ingen gammal skada som gör sig påmind utan en ny känning. Någonstans är det positivt ändå, tycker han.

Luca dras fortfarande av och till med smärtor efter den kollision han hade med Thierry för någon vecka sedan.
– Jag spelade inte mot Lunds BK men var med i internmatchen direkt efter smällen. Men det känns allt bättre och det är ingen större fara med mig, säger Luca.

Sportchef Peter Swärdh oroas inte över duons skador.
– Alex är snart igång för fullt. Smällen Luca fick är av den karaktären att den gör sig påmind då och då. Det är bara att lyssna på kroppen så löser det sig, säger Peter.

Inför träningen meddelade också Pia Norlin på BoIS kansli att ”Den förlorade sonen” – Eddie Egbedi – kommer hem på torsdag efter vistelsen i Nigeria.
Pia har lagt ner ett jättejobb på kontakter med myndigheter, resebolag och med Eddie för att lösa problematiken. Pia löser de flesta problem vet vi sedan gammalt och nu kan snart Eddie få göra det Coopertest vi alla väntar på. Mannen att slå är Alexander Tkacz, som kom hem efter sin semester och satte övriga på plats.

Avslutningsvis kan vi meddela att Peter Swärdh et consortes ännu inte tagit något beslut om hur man ska gå vidare med Erhun Obanor, från Nigeria men just nu spelare i Tyskland.
– Nej vi har ännu inte bestämt oss när det gäller honom, säger Peter Swärdh.

Text och bild: Lasse Möller