På förmiddagen landade Edafe ”Eddie” Egbedi på Kastrups flygplats. Efter sju sorger och åtta bedrövelser är den populärare yttermittfältaren äntligen tillbaka och kan börja träna med Landskrona BoIS igen.

Kurt Hultqvist var som alltid på plats och mötte upp Eddie som nu kan ansluta till lagets träning redan i kväll. Bland det första som huvudtränare Agim Sopi nu måste göra är att fastställa Eddies fysiska status.
– Ja det stämmer. Eddie ska komma klockan 15 och göra Coopertestet så vi får se var han befinner sig konditionsmässigt. Han har missat ganska precis en månads träning så det blir lite arbete innan han är tillbaka i form, säger Agim.

– Jag har haft ständig kontakt med Eddie och han har varit ledsen för att inte det har fungerat som tänkt. Men jag har pushat på honom och han har hållit igång lite med träning hemma i Nigeria. Jag har lovat jobba extra med honom nu så det kommer snart att vara den ”gamle” Eddie vi ser igen, lovar Agim.

Text: Lasse Möller, foto: Kurt Hultqvist