Landskrona BoIS huvudtränare har tagit ut 16 av klubbens spelare till lördagens träningsmatch mot seriekonkurrenten Falkenbergs FF på Landskrona Idrottsplats klockan 14. Dessutom har tidigare testspelaren, målvakten Viktor Jacobsson som tidigare spelade i LB07, kallats in till matchen.

Det blir en del förändringar i truppen jämfört med första träningsmatchen – mot Lunds SK. Kevin Jensen spelar med U17-landslaget i La Manga och är inte tillgänglig vilket även gäller för Alexander Tkacz som dras med skadeproblem och Edafe Egbedi, som precis anslutit till laget efter strul med hemresan från Nigeria.
– Dessutom kommer inte Edwin Condrup och Jakob Andersson att medverka då de ska spela U19-match i morgon, säger Agim.

Matchen mot Falkenberg blir en viktig värdemätare för Agim då det dels handlar om bra motstånd men även om att en del detaljer i spelet från matchen mot Lund måste slipas på och förbättras.
-Vi ska inte vara på topp vid denna tidpunk. Det återstår ännu ett bra tag innan det är seriestart. Men jag har en planering där jag vill att spelarna ska ha nått en viss nivå vid en viss tidpunkt. Just nu känner jag att vi befinner oss helt rätt i denna plan, förklarar han.

Inför lördagens match har Agim gått igenom föregående träningsmatch i detalj med truppen.
– Det fanns bra inslag och mindre bra. Plus för stort bollinnehav – 72 procent mot 28 för Lund. Vi hade 470 passningar mot Lunds 185. Men det fanns också saker vi måste jobba hårt med att förbättra, konstaterar han.
– Vi måste bli jämnare i spelet. Vi hade under stora delar bra presspel även om det kan bli mycket bättre. Samma gäller för hemjobbet där vi måste bli snabbare. Jag vill också se att vi skapar fler lägen och gör fler mål, säger Agim.

Under fjolåret fanns det matcher där BoIS stundtals försvann ur spelet och övergav initiativet.
– Det fanns samma tendenser mot Lund och detta är något vi får slipa på ytterligare, menar han.

I Superettan ges inte samma utrymme som i Division 1 att ”kvarta in” under en match. Den enda tidpunkten som spelarna får vila är i pausen mellan första och andra halvlek.
– Detta ska jobbas bort liksom att vi stundtals tappar boll i farliga lägen och hjälper motståndarna att skapa chanser betonar Agim.

Mot Falkenberg blir det färre byten och Agims tanke är att de spelare som är att betrakta som mer eller mindre ordinarie ska få mera speltid.
Följande trupp har tagits ut:
Amr Kaddoura, Viktor Jacobsson, Philip Andersson, Viktor Svensson, Philip Ljung, Dennis Olofsson, Måns Ekvall, Monday Samuel, Adi Nalic, Filip Pivkovski, Granit Stagova, Sadat Karim, Bahrudin Atajic, Igor Arsenijevic, Thierry Zahui, Hampus Fehrm och Martin Jönsson.

Text: Lasse Möller, foto: David Jönsson