Årets andra träningsmatch blev lite  av ett ”wake up call” för Landskrona BoIS. När man ställdes mot ett Falkenbergs FF som kommit betydligt längre i försäsongsmatchandet – och framför allt mött bättre lag – blev det förlust med 1-3 (0-1) och stundats var det stor skillnad mellan de båda lagens prestation.

– Vi gjorde en del bra saker och några mindre bra. Vi skapade många chanser men kunde inte ta vara på möjligheterna. Men jag är inte orolig jag vet att målen kommer. Huvudsaken är att vi skapar chanserna. Däremot hade vi mycket stora brister i vårt presspel stundtals och det är något som vi också måste jobba hårt med att förbättra, sa huvudtränare Agim Sopi efter slutsignalen.

– Jag är dock inte orolig. Det är tidigt på försäsongen och vi mötte ett bra lag som gjorde det svårt för oss genom att pressa högt och som var mycket tryggt med bollen, tillade han.

De inledande 25 minuterna fick den relativt stora hemmapubliken se ett BoIS som pumpade på framåt efter känt manér. Det skapades chanser framför allt från högerkanten där ytterbacken Philip Ljung och högerbreddaren Granit Stagova verkar ha hittat ett riktigt bra samarbete. I 18 matchminuten slog Granit ett inlägg som Karim Sadat nickade högt över och minuten senare kunde Philip Ljung servera Karim ett långt inlägg som han nickade över även det.

Falkenberg med BoIS-bekantingarna Erik Pärsson och Christoffer Carlsson jobbade sig dock in i matchen och i 26 minuten hade Erik Pärsson ett avsluta nära mål som dock Amr Kaddoura redde ut elegant. Minuten därefter fick han dock ge sig sedan Christoffer Carlsson helt oattackerad fick avsluta med ett lågt skott från relativt långt avstånd invid Amrs högra stolpe till 0-1. BoIS kom tillbaks mot slutet av halvleken där man återigen från sin högerkant levererade fram fina bollar. Först hade Granit Stagova ett flack inlägg som Falkenbergsförsvaret räddade till hörna i den 41 minuten.

Minuten senare kom ännu ett precist inlägg från Granit som Karim Sadat nickade på, Falkenbergsmålvakten tippade bollen i ribban och på returen blev det dock bara hörna. I andra halvlek tog Falkenberg över dirigentpinnen från start. BoIS hade svårt att lyfta spelet och trycket mot mittbackarna Philip Andersson och Viktor Svensson samt innemittfältarna Monday Samuel och Måns Ekvall blev ännu hårdare.

När sedan Falkenbergs inhoppare Edi Sylisufaj gjorde 0-2 i 66 minuten märktes klasskillnaden allt tydligare. Falkenberg vårdade bollen och visade ännu tydligare skillnaden i den fysiska styrkan i närkamperna. I den 72 minuten var det dags för 0-3 när Tobias Karlsson efter en tilltrasslad situation efter hörna kunde få in bollen bakom Amr. Mot slutet vaskade BoIS fram nya chanser men skärpan i avslutningen var tyvärr bedrövlig. Det skulle dock bli ett reduceringsmål i matchens näst sista minut då Bahrudin Atajic snyggt nickade in ett inlägg från Philip Ljung.

Bahrudin kom in i matchens 57 minut tillsammans med Igor Arsenijevic och Thierry Zahui då Agim Sopi bytte ut Adi Nalic, Granit Stagova och Monday Samuel.
– Vi har en ny träningsmatch borta på onsdag mot Karlskrona klockan 16. Tills dess blir det att gå igenom dagens historia. I den matchen byter jag ut en del spelare. Låter några U19-lirare visa sig, sa Agim.

Philip Ljung svarade för en mycket bra insats som högerback och var nöjd med sin egen insats efter matchen:
– Det fungerade riktigt bra i samspelet mellan Granit och mig. Det har gjort det gjort tid på träningarna också, konstaterade han. Men det är lagets prestation som gäller i första hand. Men jag är övertygad om att detta blir bra. Vi skapade massor av chanser och borde nog satt fler, sa Philip.

Plus till Granit Stagova och mittlåset Philip och Viktor. Även Monday Samuel gjorde en godkänd insats.

Hans Eklund – tränare i Falkenberg – såg dagens match som ett fall framåt.

– Första 25 minuterna spelade BoIS ut oss men sedan kom vi in i matchen. Vi har spelat fler träningsmatcher och ligger lite före känns det som. Efter 2-0 kändes det som att matchen var över och vi kontrollerade det ganska enkelt. Detta var ett steg framåt för vår del och det är alltid positivt med en seger, konstaterade Hasse Eklund.

 

Text: Lasse Möller, foto: Lasse Möller och David Jönsson

 

BoIS laguppställning:

Amr Kaddoura
Philip Ljung
Philip Andersson
Viktor Svensson
Dennis Olofsson
Måns Ekvall
Monday Samuel (Igor Arsenijevic 57)
Granit Stagova (Bahrudin Atajic 57)
Adi Nalic (Thierry Zahui 57)
Filip Pivkovski
Karim Sadat

Avbytare som inte fick spela:
Viktor Jacobsson
Hampus Fehrm
Martin Jönsson