Onsdagens träningsmatch borta mot Division 1-laget Karlskrona blev ännu ett bakslag för Landskrona BoIS. Matchen slutade 3-1 (1-0) till hemmalaget och det var ett antal grova misstag som bäddade för förlusten.

BoIS startade med ett på pappret reservbetonat lag men inledde ändå ganska hyfsat menar huvudtränare Agim Sopi då vi når honom på telefon efter matchen.

– Det började någorlunda bra men även om vi hade en något reservbetonad startuppställning måste vi kunna bättre än det som visades. Efter paus gjorde vi en del byten och fick in fler av de spelare som är mest aktuella för en kommande startelva och då blev det bättre tyngd och vi fick vaskat fram både halv- och helchanser, säger Agim.

– Presspelet som tidigare varit dåligt emellanåt var bättre idag men å andra sidan gjordes flera andra fel. Bolltappen var otaliga. Vi tog dåliga beslut och passningsspelet fungerade inte alls stundtals. Inläggen var missriktade och på det hela taget var detta ingen godkänd insats, förklarar Agim.

Karlskrona tog ledningen i första halvlek och kunde öka på i andra upp till 3-0. Reduceringen svarade Monday Samuel för.

– Det positiva med matchen var att jag fick svar på en rad frågor jag hade. Både i positiv och negativ riktning. När det gäller spelarkritiken så stannar jag vid det stora positiva utropstecknet. Martin Jönsson klev in och spelade 90 minuter och gjorde en mycket bra match som mittback, berömmer Agim.

– I övrigt visade matchen att vi nu måste se till att få in de förstärkningar som krävs. Det är inte många veckor kvar till seriestart och vi kan inte laborera runt mycket mer med det vi har. Vi har många unga duktiga talanger men vi kan inte kräva att de ska gå in och ta ordinarie platser direkt. Det finns ett antal positioner vi måste förstärka på, säger Agim.

På lördag spelar BoIS borta mot det danska andradivisionslaget Hellerup. En motståndare av helt annan kaliber än Karlskrona. – Danskarna är långt framme och vi möter ett bra lag. Nu måste vi se till att steppa upp och kliva fram, säger Agim.

BoIS ställde upp enligt förut aviserad elva, byten inom parentes:

Amr Kaddoura

Hampus Fehrm, Martin Jönsson, Philip Andersson (46 Viktor Svensson), Dennis Olofsson (46 Jihad Fakhouri)

Edwin Condrup (75 Jakob Andersson), Igor Arsenijevic (65 Måns Ekvall)

Filip Pivkovski (46 Monday Samuel), Thierry Zahui, Granit Stagova (46 Adi Nalic)

Bahrudin Atajic (65 Karim Sadat)

 

Text: Lasse Möller