Det är snabba kast när det gäller träningsmatcher för Landskrona BoIS del nu. På onsdagen mötte man Karlskrona borta och redan på lördag är det dags igen. Denna gång mot tredjedivisionslaget Hellerup på bortaplan. En match i vilken huvudtränare Agim Sopi vill ha många kvitton från sina spelare.

– Ja nu är det dags att vi kliver fram ordentligt. Vi kommer att möta ett danskt lag som spelar i motsvarande svenska division 1 och som är nära sin seriepremiär. Hellerup är ett spelande lag så vi måste förbereda oss på mycket bra motstånd, säger Agim.

– Jag vill se ordentlig skärpa och aggressivitet hos killarna. Ett presspel som fungerar, noggrannhet i passningsspelet och betydligt längre anfall än vad som varit tidigare i träningsmatcherna. Om vi inte hittar ett bra avslut ska vi visa tålamod och börja om. När vi stressar till avslut blir vi straffade och det har vi inte råd med när seriespelet börjar, förklarar han.

Agim vill även se en betydligt bättre fokusering när det gäller avsluten.

– Vi gör för lite mål och det måste jobbas på. Dessutom måste det bli slut på de perioder i matcherna där vi slappnar av och inte är alerta i vårt försvarsspel. Minsta lilla ouppmärksamhet och slarv så utnyttjar motståndarna det när vi befinner oss på denna nivå, betonar Agim.

Totalt har han tagit ut en trupp på 19 spelare inför matchen men det är dock frågetecken för två av spelarna.

– Bahrudin har fått känning i ena ljumsken och vi får avvakta och se om han kan spela. För Philip Ljungs del är det problemet med stortårna som fortfarande spökar men han kan eventuellt bli spelklar, berättar Agim.

Vi pratade med Philip som varit hos fotspecialist på torsdagen, och det som var blånaglar från början och som resulterade i att han tappade båda stortånaglarna håller på att läkas fint.

– Jag håller från träningen idag torsdag men det känns betydligt bättre nu efter besöket hos fotspecialisten. Det gjorde jäkligt ont i lördags när vi möte Falkenberg men jag bet ihop och fullföljde, säger Philip med ett leende.

Apropå skador så kan tilläggas att Alexander Tkacz är på klar bättringsvägen och antagligen kan bli aktuell för träningsmatchen borta mot Fremad Amager lördagen den 24 februari.

– Det går åt rätt håll. Det kanske kan bli åtminstone ett inhopp den 24, säger Alex som trots motgångarna har humöret topp.

– Även Edafe ”Eddie” Egbedi ska vara klar för truppen mot Fremad den 24, tror Agim.

Följande trupp kommer att åka till Hellerup tidigt lördag morgon: Amr Kaddoura, Viktor Jacobsson, Philip Ljung, Dennis Olofsson, Philip Andersson, Viktor Svensson, Martin Jönsson, Jakob Andersson, Edwin Condrup, Igor Arsenijevic, Monday Samuel, Adi Nalic, Thierry Zahui, Granit Stagova, Filip Pivkovski, Måns Ekvall, Kevin Jensen, Bahrudin Atajic och Karim Sadat.

Matchstart 12:00 på Gentofte Stadion.

Text: Lasse Möller