Det danska tredjeligalaget Hellerup blev för svårt för gästande Landskrona BoIS på lördagen. BoIS förlorade 1-2 (0-1) trots att huvudtränare Agim Sopi menar att det var en bra andra halvlek där laget skapade många heta chanser som dock sumpades kapitalt. Tyvärr blev det en stökig upptakt på dagen då BoIS hade stora transportproblem.

– Bussen kom inte i tid och vi hann inte fram i tid till matchen för att kunna värma upp ordentligt. Vi fick skjuta tio minuter på matchstart och det blev stressigt, menar Agim.

Om det var den sena ankomsten som gjorde att BoIS inte kom upp i anständig nivå under de första 45 minuterna kan vi bara spekulera i. Men klart är att precis samma undermåliga presspel som funnits mot Falkenberg och Karlskrona uppenbarade sig.

– Vi gör en långt ifrån godkänd första halvlek. Problemet är presspelet. Vi var inte i närheten av där vi ska vara. Även om Hellerup dominerade direkt så fick de komma fram alldeles för enkelt då vi inte arbetade och tog de löpningar vi skulle, säger Agim.

Hellerup tog ledningen med 1-0 före paus och det var inte mycket att säga om resultatet som sådant.

– I paus gjorde vi två byten. Igor Arsenijevic gick ut som högerback och Philip Ljung kom in. Thierry Zahui gick ut och in kom Filip Pivkovski. När vi gjorde bytet fick Adi Nalic komma in på sin naturliga position som nummer tio medan Pivko tog hans plats till höger på mittfältet, förklarar Agim.

– Detta gav en helt annan spelbild. Plötsligt började presspelet fungera bättre och alla spelare klev fram och jobbade som ett lag. Under andra halvlek skapade vi minst fyra högkaratiga chanser som borde resulterat i mål. Dessutom ytterligare några vassa tillfällen. Tyvärr lossnade inte målskyttet denna gång heller, säger Agim.

I minut 60 byttes Sadat Karim ut mot Bahrudin Atajic som kanske borde gjort något mål på sina fina lägen.

– Det blev klart bättre spel i andra halvlek. Stort beröm till Adi Nalic som kom in och dominerade med briljanta frispelningar och kopiöst arbete. En nästan hundraprocentig insats i andra, konstaterar Agim.

– Trots allt var detta ett fall framåt. Jag är inte orolig för målskyttet, det kommer att komma. Till nästa match – borta mot Fremad Amager på lördag – har vi två spelare tillbaka vilket vässar truppen. Både Alexander Tkacz och Edafe Egbedi är med i truppen igen då, lovar Agim.

I andra halvlek kunde BoIS kvittera genom Dennis Olofsson på passning från Adi Nalic. BoIS tryckte sedan på för segermålet men istället kunde Hellerup kontra in 2-1 i slutet av matchen.

 

BoIS spelade enligt följande:

Amr Kaddoura

Igor Arsenijevic (46 Philip Ljung)
Philip Andersson
Viktor Svensson
Dennis Olofsson

Måns Ekvall
Monday Samuel

Adi Nalic
Thierry Zahui (46 Filip Pivkovski)
Granit Stagova

Karim Sadat (60 Bahrudin Atajic)

 

Text: Lasse Möller

HUVUDPARTNERS

Huvudpartner 2016 för Landskrona BoIS är Landskrona Stad
Huvudpartner 2016 för Landskrona BoIS är Prenad

GULDPARTNERS