I dag blev det klart att Fahrudin Karisik, som de senaste två åren tränat Glumslövs GIF, blir ny assisterande tränare i Landskrona BoIS A-trupp där han får jobba under huvudtränare Agim Sopi. På eftermiddagen skrev han på kontraktet, presenterades för spelarna och var direkt med på lagets träning.

Fahrudin är  bosatt i Helsingborg sedan han var 11 år. Han arbetar som fritidspedagog på skolan i Mörarp men har som målsättning att kunna bli fotbollstränare på heltid i framtiden.

– Det känns bra att fått ”Farre” Karisik på plats som tränare i A-truppen. En lokal kille med mycket goda referenser från tidigare anställningar, säger sportchef Peter Swärdh.

– Jag hoppas att Fahrudin kan komma in och bidra positivt i truppen och att han kan utvecklas under Agims ledning, förklarar Peter.

Fahrudin själv är glad för att få chansen på elitnivå.

– Jag blev mycket glad när BoIS hörde av sig och kom med detta erbjudande. Jag tycker att jag lyckades bra i Glumslöv men hade inte förväntat mig att en elitklubb skulle höra av sig, berättar Fahrudin.

Som liten kom Fahrudin med familjen som flykting från forna Jugoslavien, den del som idag är Serbien. Familjen kom till Dalarna och efter en del flyttande hamnade man i Helsingborg då Fahrudin var 11 år.

– Jag började spela fotboll i Högaborg eftersom alla mina klasskompisar spelade där. Min storebror Eldin gick direkt till HIF eftersom alla hans klasskompisar spelade där, säger Fahrudin med ett skratt.

Även Fahrudin hamnade i HIF där han spelade en tag innan det blev Västra Frölunda och Ängelholms FF. Tyvärr tog envisa skador ut sin rätt och han fick sluta som aktiv spelare.

Agim Sopi är glad över att äntligen fått sin nye kollega på plats.

– Ja det är kanon och jag ser fram emot att jobba med Fahrudin. Nu ska han in i gänget och sätta sig in i vårt sätt att spela och träna,  säger Agim.

– Jag såg inga BoIS-matcher i fjol men jag har sett årets träningsmatcher mot Falkenbergs FF och Hellerup. På lördag är jag med i bussen till Fremad Amager, förklarar han.

– Han börjar redan i kväll. Lika bra att börja jobba direkt, avslutar Agim med ett brett leende.

Text och bild: Lasse Möller