Efter tre förluster kunde BoIS äntligen gå av planen som vinnare. 2-1 blev resultatet efter en bra insats mot ett starkt Fremad Amager. —En fantastiskt bra insats. Jag hade detta på känn efter förra helgen, vi gjorde det vi pratat om och tränat på, sa en nöjd Agim Sopi efter matchen.

BoIS kom till matchen mot Fremad Amager med tre förluster i ryggen. Förutsättningarna var det dock inget fel på, laget rullade från Landskrona tidigt på förmiddagen och möttes av solsken och härligt väder på Sundby Idraetspark. Alexander Tkacz och Edafe Egbedi var redo för spel, medan Monday Samuel stod vid sidan på grund av en lättare känning. De sympatiska supportrarna i Fremad Amagers supporterklubb De Blå/Hvide Engle bjöd undertecknad på ett trevligt välkomnande, så det enda som fattades vid det laget var en bra insats och vinst för BoIS.

Det blev dock en tuff inledning för BoIS. Hemmalaget pressade hårt och aggressivt och kämpade till sig ett övertag i inledningen av matchen. En del kampspel och några halvchanser för vardera lag. Matchen och framför allt BoIS tände till tio minuter från halvtid, då de för dagen rödklädda BoISarna tilldömdes straff. Adi Nalic blev nerdragen när han skulle möta ett inlägg från höger, varpå domaren inte tvekade att peka på straffpunkten. Dennis Olofsson klev fram och satte säkert 1-0. Strax därefter fick BoIS ett farligt frisparksläge efter att Nalic återigen blivit nerdragen. Granit, för dagen defensiv mittfältare, skött tätt utanför och bara någon minut senare var BoIS framme igen. Denna gången var det Alexander Tkacz som kommit upp på sin vänsterkant och hade en fin yta framför sig. Inspelet blev dock mindre lyckat. Agim vrålade ”Våga!”, och kanske hade en fullt matchtränad Tkacz visat upp sitt fina vänsterskott i stället för att spela in bollen.

Tio minuter in på andra halvlek kom Fremads kvittering. Sett till matchbilden kanske inte helt orättvist, men det var efter BoIS-slarv där man tappade bollen utanför eget straffområde. Det dröjde dock bara tre minuter innan BoIS hade ledningen igen, och det var ett fint anfall som började på högerbacken. Dennis Olofsson och Filip Pivkovski startade anfallet, bollen hittade till slut ut till nyligen inbytte Bahrudin Atajic på andra kanten. Hans avslut räddades men två BoISare var framme på returen där Adi Nalic till slut petade in den. Mot slutet av matchen gick tempot ner lite men Fremad gick för kvittering och det kändes stundtals mer som en tävlingsmatch än en vänskaplig dito. BoIS höll ut och kunde välförtjänt vinna med 2-1.

—Jag hade detta lite på känn sedan förra helgens match mot Hellerup där vi hade många fina chanser. Vi har snackat om att vi vill ha lite längre anfall, vi behöver inte anfalla gång på gång utan i stället hålla i bollen och försöka hitta bra kombinationer, sa Agim efteråt.

Laget har på träningarna i veckan gnuggat på att vara vakna på returerna, och det var kanske tack vare det som man var vakna på returen vid 2-1-målet.

—Det blir lätt att man stannar upp efter ett bra avslut, eller en bra passning. Vi måste tro på att bollen kan komma tillbaka så att vi ibland kan göra de där enkla målen, fortsatte Agim som på många sätt var väldigt nöjd med lördagens match.

—I dag fick vi ett kvitto på att vi är på rätt väg, Fremad är ett tufft motstånd som är långt framme i sina förberedelser. Prestationerna under försäsongen har blivit bättre och bättre. Det är en och en halv månad kvar till seriestart, vi behöver inte vara som bäst nu. Vi ska fortsätta jobba med våra linjer och bli ännu bättre. Killarna gjorde ett strålande jobb i dag, sa han vidare.

 

Så spelade BoIS

Kaddoura

Olofsson (60 Ljung) – Svensson – Andersson – Tkacz

Arsenijevic – Stagova

Pivkovski (91 Jensen) – Nalic – Egbedi (54 Atajic)

Sadat (88 J. Andersson)

 

BK Fremad Amager – BoIS 1-2 (0-1)

36 0-1 Dennis Olofsson (straff)

55 1-1

58 1-2 Adi Nalic (retur)

 

 

Text och foto: David Jönsson