Landskrona BoIS Adi Nalic är under luppen på en rad klubbar, både i Sverige och internationellt, men det stör inte 20-åringen. Fokus är helt inställt på BoIS och säsongen har börjat på ett strålande sätt för killen som kom till klubben från Mjällby inför förra säsongen.

I fjor fick Adi Nalic inte så mycket speltid under vårsäsongen men tränade tålmodigt på och under hösten kom chanserna och han klev fram och presenterade sig för Landskronapubliken på allra bästa sätt. Det blev många matcher som yttermittfältare men hans egentliga plats är som nummer tio tycker han själv.
– Ja det känns som jag kommer mest till min rätt där. Jag är hyfsat farlig framåt och har en ganska stor arbetskapacitet. Mot Fremad Amager i senaste träningsmatchen föll bitarna bra på plats, menar Adi.
– Det var lite motigt i fjor men jag bet ihop, fick rådet att vänta på min chans, och den kom. Nu siktar jag på en ordinarie plats och på att ta ytterligare kliv i min utveckling, förklarar han.

Sedan serien avslutades med den oförglömliga kvällen på Landskrona Idrottsplats då BoIS säkrade seriesegern hemma mot Karlskrona har Adi jobbat på seriöst och hårt.
– Jag tränar oftast varje morgon på gym. Försöker se till att inte driva mig för hårt. Det är viktigt med vila och kost i samklang med träningen. Mina ansträngningar har gett resultat. Jag har lagt på mig två-tre kilo utan att det har påverkat min snabbhet, säger Adi.
– Vi har visserligen förlorat några träningsmatcher men mot Fremad senast märktes det att vi är på rätt väg. Presspelet börjar sitta och vi vann rättvist. Jag är inte speciellt orolig om vi förlorar en träningsmatch. Huvudsaken är att våra linjer finns i spelet, menar han.

Det rullar på för fullt för Adi och detta är något som uppmärksammas i fotbollsvärlden. Han är en talang utöver det vanliga och naturligtvis håller toppklubbarna i Sverige noga koll liksom ett antal klubbar ute i Europa.
– Det är enbart en morot för mig. Jag har inga intentioner att lämna BoIS. Jag spelar här nu och kommer att ge allt för laget denna säsong. Men naturligtvis är det smickrande att klubbar är nyfikna och intresserade av mig, tycker Adi.

På fredag spelar BoIS en träningsmatch mot FC Köpenhamns U23-lag. En match som på pappret andas riktigt tufft motstånd.
– Det ska bli riktigt roligt att mäta sig mot FCK. Här kommer vi nog utan tvekan att stöta på årets tuffaste motstånd hittills, tror Adi.

Mot Fremad Amager fixade Adi en straff och satte ett mål när BoIS vann med 2-1. Gissningsvis gör han gärna om den bravaden mot FCK.

Text: Lasse Möller, foto: David Jönsson