Det blir en del omkastningar i Landskrona BoIS startuppställning och trupp inför fredagens träningsmatch mot FC Köpenhamns U23-lag på Idrottsplatsen. Bland annat beroende på anfallaren Sadat Karims vristskada som kan innebära upp till tio veckors frånvaro.

– Karim har vad som verkar vara en fraktur på båtbenet i ena vristen. För att få exakt diagnos ska han på magnetröntgen innan vi vet hur lång frånvaron blir, säger huvudtränare Agim Sopi.
– Är det en skada som kräver operation kan det bli uppåt åtta-tio veckors frånvaro inklusive rehab. Är det bara en spricka kan det räcka med fjorton dagar så vi hoppas på det bästa.

Saknas i fredagens match görs även mittfältaren Monday Samuel som har en ljumskskada. Denna skada verkar dock vara av lindrig natur men han får vila för säkerhets skull, säger Agim.
Agim konstaterar att även Thierry Zahui är borta på grund av skada. Hur prognosen är där vet han inte ännu.

I matchen mot det starka danska motståndet kommer Adi Nalic, som gjort strålande matcher som nummer tio i vår, få spela anfallare. Platsen som nummer tio tar nyförvärvet Bahrudin Atajic.
– Om Karim blir borta länge måste vi testa alternativ till anfallare och det ska göras redan nu mot bra motstånd, konstaterar Agim.

BoIS startelva består av Amr Kaddoura i mål medan Philip Andersson och Viktor Svensson spelar innerbackar med Philip Ljung som högerback och Alexander Tkacz på vänsterbacken.
Som defensiva mittfältare spelar Igor Arsenijevic och Granit Stagova.
Edafe Egbedi blir yttermittfältare till höger och Filip Pivkovski till vänster. Bahrudin som tia och Adi som anfallare.

Avbytare är Dennis Olofsson, Måns Ekvall, John Ebere Ekeh, Kevin Jensen, Edwin Condrup och Jakob Andersson.

Matchen startar klockan 18.

Text: Lasse Möller, foto: David Jönsson