BoIS höll nollan för första gången under säsongen och god effektivitet framåt gav fina 4-0 mot FC Köpenhamn (U23). — Fantastiskt bra match där vi är stabila där bak, mycket bollinnehav, bra kombinationer och fina mål. Precis det vi var ute efter, sa Agim Sopi efter segern.

Förutsättningarna inför matchen, och inledningen av densamma, var ganska lik matchen förra helgen. Granit Stagova fortsatte på defensiva mittfältet, Alexander Tkacz och Edafe Egbedi fick ny välbehövlig speltid och Adi Nalic gjorde på nytt en bra match längst fram i banan. BoIS uppställning såg ut enligt följande:

Kaddoura

Ljung – Andersson – Svensson – Tkacz

Arsenijevic – Stagova

Egbedi – Atajic – Pivkovski

Nalic

Precis som mot BK Fremad Amager i lördags var det en ganska fartfylld inledning där båda lagen gärna ville pressa högt uppe i banan. BoIS hann med två farliga skott innan 1-0 kom på straff efter 24 minuter. Filip Pivkovski sköt säkert in 1-0 efter att Egbedi blivit krokad i straffområdet. Bra öppning av andra halvlek gav 2-0, där Adi Nalic petade in bollen efter fint förspel. Detta efter i åttonde minuten och tio minuter senare sköt Filip Pivkovski in 3-0 mellan benen på målvakten. I andra halvlek gjordes en del byten men BoIS höll uppe spelet och kunde relativt enkelt manövrera ut danskarna med bra passningsspel och rörelse. Inbytte Dennis Olofsson satte snyggt 4-0 strax före full tid och BoIS kunde därmed notera sin första nolla vad gäller insläppta mål.

— Fantastiskt bra match. Jag är väldigt nöjd över att vi höll nollan, Kaddoura har förtjänat detta och vi känns väldigt stabila där bak. Vi släppte inte till så mycket, vi var aggressiva och låg högt uppe i vårt presspel och jag tycker vi fick det vi var ute efter, sa Agim.

Granit Stagova fick alltså ny chans på defensiva mittfältet. Första 65 minuterna med Igor Arsenijevic och därefter en stund med Måns Ekvall. Agim svarade såhär på frågan om vad han tycke om de defensiva mittfältspelarnas deltagande i offensiven. — En av de två ska ta ett steg ner, och den andre ska ligga lite högre upp. Jag tycker det var helt okej i dag, egentligen har alla tre mittfältsspelarna en typ av rotation, där alltså även offensiva – i dag Bahrudin – kan komma ner och slå några passningar, vilket han gjorde i dag. Det gick helt okej i dag men det känns verkligen som vi har ett alternativ till där inne med Granit, sa Agim.

Bahrudin Atajic fick alltså starta, och då i rollen som offensiv mittfältare. Han var inblandad i båda 2-0 och 4-0 och visade sig vara ett fullgott alternativ på den positionen efter att tidigare under försäsongen fått flytta runt. — Jag har märkt att när han kommer lite bakifrån, är han farligare med sina passningar. Jag tycker vi får ut mer av honom i den positionen, än om han spelar längst fram. Tanken är att han och Adi ska skifta position lite mer än vad de gjorde i dag, alltså att Bahrudin också ska kunna kliva upp som striker. Det skedde några gånger i dag, men tanken var att det ska ske ännu oftare, fortsatte Agim.

Danskarna hade ett ganska spelskickligt och snabbt lag, men bestod till allra största delen av unga spelare och bjöd för det mesta inte riktigt på det fysiska motstånd som BoIS kanske kommer stöta på i serien.

— Detta är ju FCKs framtidsspelare, även om det nu var lite U19 blandat med U23, så var det duktiga spelare och när vi lät de ha boll och inte riktigt jobbade i vårt presspel, kom de upp med ett fint passningsspel. De började bra där vi i stället kom in i matchen efterhand, menade Agim.

Efter tre insläppta mål mot Falkenberg har det alltså gradvis blivit bättre och i dag höll man alltså nollan. Även om inte FCK skapade särskilt många riktigt farliga chanser, så svarade BoIS för en stabil insats defensiv och bjöd inte på några ytor. — Såklart skönt för Amrs självförtroende, han måste hålla igång hela tiden, har han inte så mycket att göra måste man ändå hålla igång snacket, ha bra samarbete med backlinjen då det plötsligt kan komma avslut från ingenstans, avslutade Agim.

Nästa match är planerad till onsdag, då BoIS tar emot seriekollegan AFC Eskilstuna.

 

BoIS – FC Köpenhamn (U23) 4-0 (1-0)

24 1-0 Filip Pivkovski (Straff)

43 2-0 Adi Nalic

64 3-0 Filip Pivkovski

87 4-0 Dennis Olofsson

 

Så spelade BoIS

 

Amr Kaddoura

Philip Ljung – Philip Andersson – Viktor Svensson – Alexander Tkacz

Igor Arsenijevic (64 Måns Ekvall) – Granit Stagova (82 Jakob Andersson)

Edafe Egbedi (70 Kevin Jensen) – Bahrudin  Atajic – Filip Pivkovski (83 Edwin Condrup)

Adi Nalic (John Ebere Ekeh)

 

 

Text och foto: David Jönsson