Efter en svag första halvlek och underläge 0-2, skärpte BoIS till sig i andra och kämpade till sig 2-2 i snön ute på Landskrona Idrottsplats. —En bedrövlig första halvlek från vår sida. Vi gjorde det bättre i andra och försökte hitta vårt spel, sa Agim Sopi efter 2-2 mot AFC Eskilstuna.

 

Matchen drog igång redan 17:00, det snöade lite lätt men det skulle tillta ju längre matchen led. BoIS hade gjort tre förändringar jämför med senaste matchen. Viktor Noring gjorde sin debut i BoIS-målet, Dennis Olofsson var tillbaka på högerbacken och Måns Ekvall startade i stället för Granit Stagova. Vilket innebar:

Noring

Olofsson – Andersson – Svensson – Tkacz

Arsenijevic – Ekvall

Egbedi – Atajic – Pivkovski

Nalic

 

Viktor Svensson tvingades utgå redan i 8 minuten och ersattes av Philip Ljung.

Första halvlek var verkligen inget att skriva hem om och Agim skrädde inte med orden.”Bedrövligt” och ”bland det värsta jag sett” beskrev han det efteråt och sa vidare:

— Jag märkte det redan på uppvärmningen, det var lojt, oinspirerat och vi sa till varandra att vi måste höja oss. Men tyvärr började matchen som det såg ut på uppvärmningen, det fanns ingen aggressivitet i presspelet, vi slog nog inte ens fem passningar inom laget. Vi tappade boll, lagdelarna var långt ifrån varandra och de kunde enkelt hitta ytor att rulla boll. Nej, första halvlek är bara att stryka ett rejält streck över, sa han.

Eskilstuna gjorde 1-0 i 27 minuten, tre minuter senare kom 2-0 efter hörna.

I halvtid gjorde BoIS tre byten, in kom Monday Samuel, Granit Stagova och Thierry Zahui. Den sistnämnda fick dock skadekänningar och tvingades utgå drygt 25 minuter in på andra halvlek. Andra halvlek var jämnare, kamp på mitten och när snöfallet börjat tillta allt mer var det svårt för lagen att bjuda på något som kan likna ett trevligt kortpassningsspel. En halvtimme in kom halvlekens första farlighet, då en bortaspelare sköt i stolpen. I anfallet efter kom reduceringen för BoIS när Edafe Egbedi påpassligt var framme på retur efter skott av Alexander Tkacz. BoIS hade då bättre energi än i första, mer löpningar utan boll och hade höjt sig flera nivåer jämfört med första halvlek. Dennis Olofsson missade straff med knappt fem minuter kvar, kvitteringen kom i stället två minuter från slutet då inhopparen Philip Ljung snyggt tryckte in 2-2, återigen på en målvaktsretur efter vänsterskott av Alexander Tkacz.

— I andra halvlek gjorde vi en bättre insats. Vi var mer aggressiva i pressen, försökte hitta vårt spel och när vi fick in Jakob (bytte mot Zahui efter 27 minuter) som jobbade över stora ytor, fick vi en dimension till och började skapa mer framåt. Det var bra att vi vände på matchen och vi kunde faktiskt fått med alla tre ”poäng” också, sa Agim.

Viktor Svensson som tvingades utgå redan efter åtta minuter hälsade att det inte var någon större fara, han pekade ner mot hälen/baksida vad och meddelade att det på sin höjd skulle röra sig om en veckas vila.

Snön lade sig som ett extra lager på konstgräset och trots att man i andra halvlek bytte till en gul boll fanns vissa svårigheter för lagen att spela som man kanske annars skulle gjort. När BoIS tilldömdes straff fick till exempel domaren skrapa bort snö för att se om förseelsen skedde innanför straffområdet.

— Nej, det var inte särskilt roligt mot slutet. Men man får ta matchen som den är. Man vill ändå se karaktär och attityd. Vi kan ha en dålig dag, men vi måste jobba och kan inte tro att det ska lösa sig vara för att vi vann förra matchen. Lte besviken var jag också på att det var så tyst på planen i dag, vi måste ha folk i varje lagdel som styr, fortsatte Agim.

Det blev trots allt ett oavgjort resultat till slut och återigen var spelarna aktiva på returerna och gjorde alltså båda målen på detta sätt.

— Vi får analysera och göra det bättre på lördag mot Mjällby. Vi har tjatat om att ta mer avslut utifrån och hota mer. Det var skönt att få se i dag, vi skapade och hotade mer i andra halvlek. Nu tränar vi i morgon och på fredag och match hemma mot Mjällby på lördag, avslutade Agim.

 

BoIS – AFC Eskilstuna 2-2 (0-2)

27 0-1

30 0-2

76 1-2 Edafe Egbedi (målvaktsretur)

87 2-2 Philip Ljung (målvaktsretur)

 

Så spelade BoIS

Noring

Olofsson – Andersson – Svensson (8 Ljung) – Tkacz

Arsenijevic – Ekvall (46 Samuel)

Egbedi – Atajic (46 Zahui (72 J Andersson)) – Pivkovski (46 Stagova)

Nalic

 

 

Text och foto: David Jönsson