BoIS har haft två träningsdagar sedan matchen mot Eskilstuna i onsdags. I morgon, lördag, är det ny match då fjolårets seriekonkurrent Mjällby AIF kommer till Landskrona. — Vi har haft videogenomgång kring matchen i onsdags och är ganska överens kring vad som inte fungerade. Vi får en bra värdemätare i morgon, sa Agim Sopi efter fredagens träning.

Under dagen kom också besked på den undersökning som gjorts kring Karim Sadats skada. Det befarades en längre frånvaro för Sadat men det kom alltså ett glädjande besked.

— Han behöver inte opereras, lugnade Agim.

— Det har varit lite inflammerat och han ska få en kortisonspruta i början av nästa vecka. Han blir borta ungefär två veckor till, men visst var det ett glädjande besked, sa han.

Kring de övriga två spelarna som utgick skadade i onsdags, sa Agim så här:

Viktor Svensson:

— Ingen större fara. Han spelar inte på lördag, men hade det varit en seriematch hade han varit med.

Thierry Zahui:

— Har fortfarande problem med foten. Står över på lördag.

Laget hade under fredagseftermiddagen först en videogenomgång av matchen i onsdags, följt av en knappt en timmes träning. Till största delen spel på halvplan där Agim bland annat påtalade att snacket på plan på upp, vilket han nämnde var en bristvara i förra matchen.

— Vi kollade på sekvenser från matchen i onsdags. Vi var överens om vad som inte fungerade bra, presspelet, för långsamt passningsspel och för mycket bolltapp. Vi hade då ett bra halvtidssnack och vi visade bättre styrka i andra halvlek och var också nära att vinna. Jag tror killarna är taggade inför i morgon, sa han efter fredagsträningen.

Motstånd är alltså Mjällby, som i kvalet alltså missade att göra BoIS sällskap upp till Superettan. Givetvis ett lag som söker revansch och tidigt under försäsongen spelade de 1-1 mot Helsingborgs IF. Man kan även visa upp en 2-2-vinst mot Öster och förra helgen spelade MAIF 2-2 mot Falkenberg.

— Vi har kollat lite på Mjällby, det är väl i stort sett samma lag som förra året, det är väl bara 2-3 ändringar i startelvan jämfört med förra året. De har gjort det bra hittills under försäsongen och jag tror att de kommer med ett riktigt bra motstånd i morgon. Favorit att gå upp i år, fortsatte Agim.

Följande trupp är uttagen:

Viktor Noring, Amr Kaddoura, Philip Andersson, Philip Ljung, Dennis Olofsson, Martin Jönsson, Alexander Tkacz, Monday Samuel, Måns Ekvall, Igor Arsenijevic, Edafe Egbedi, Filip Pivkovski, Granit Stagova, Jakob Andersson, Edwin Condrup, Bahrudin Atajic, John Ebere Ekeh och Kevin Jensen, Adi Nalic

Frågetecken finns för Bahrudin Atajic som klev av mot slutet av träningen med möjlig skadekänning.

 

Avspark i morgon, lördag, 13:00 på Landskrona IPs konstgräsplan.

 

Text och foto: David Jönsson