BoIS slog Mjällby med 3-2 i solen på konstgräsplanen intill Landskrona IP på lördagseftermiddagen. Man tog ledningen tre gånger om men slarvade i försvaret i en match där BoIS annars förde spelet större delen av matchen. Framförallt i andra halvlek tog BoIS över taktpinnen rejält. Positiva offensiva svar gavs i form av ett bra kombinationsspel och en Granit Stagova på sprudlande spelhumör.

BoIS startade med Viktor Noring i mål. I backlinjen hade Igor Arsenijevic tagit steget ner som mittback bredvid Philip Andersson. Philip Ljung och Alexander Tkacz flankerade. På centrala mittfältet var Monday Samuel tillbaka med Måns Ekvall vid sin sida. Egbedi, Nalic och Stagova utgjorde offensiv mittfältstrio bakom Filip Pivkovski på topp.

BoIS inledde start och de två gamla gulsvarta spelarna Granit Stagova och Adi Nalic var tidigt inblandade i flera offensiva situationer. Filip Pivkovski fick leverera direkt som anfallare. Ledningsmålet kom till på ett lite märkligt sätt där Granit Stagova och Mjällbys målvakt stötte ihop och Pivko kunde raka in bollen i tom bur i 18 matchminuten.

I den 26 minuten kom kvitteringen då Philip Ljung stötte fram på högerkanten och blev omsprungen. Hela högerkanten blev fri och Jacob Bergström i Mjällby kunde lätt placera in kvitteringen från nära avstånd. I 44 matchminuten bjöd Mjällbyförsvaret Granit Stagova på ett nytt fritt mål efter en feltajmad bakåtnick och BoIS kunde gå till halvtidsvila med en 2-1-ledning i en annars jämn första halva.

Agim Sopi gjorde inga byten i paus. BoIS fortsatte spela en bra fotboll i andra halvlek. I 5 minuten serverade Nalic via en snabb omställning Pivkovski fint men Pivko stod helt ren offside med Mjällbys målvakt. Adi Nalic fortsatte vara navet offensivt i inledningen av andra halvlek. I 58 minuten kom Alexander Tkacz till ett bra avslut som tippades till hörna efter att Monday Samuel och Granit Stagova rullat upp Mjällbys försvar centralt.

BoIS tog över mer och mer i andra halvlek utan att skapa riktigt 100%-iga målchanser. I 66 minuten byttes Kevin Jensen in istället för Edafe Egbdi och i 72 minuten ersatte John Ebere Ekeh Filip Pivkovski på topp. I 75 minuten kom en kvittering till 2-2 från ingenstans. Målet kom på ett bra inlägg där det var svårt för Noring att gå ut. Philip Ljung missade i markering motståndarna gjorde ett snyggt inlägg som kunde nickas i mål på nära håll.
I 83 minuten tog BoIS ledningen för tredje gången i matchen. Denna gång slog Granit Stagova en hörna som styrdes i mål av Måns Ekvall efter en rörig situation där Mjällbys målvakt inte kom upp på bollen. I 88 matchminuten rullade Jacob Andersson och Ebere Ekeh upp Mjällbyförsvaret och Stagova prickade fri med målvakten stolpen.

Granit Stagova konstaterade i HDs intervjuer att det var en mycket bättre insats än senast mot AFC och att hans egen insats var viktig för honom personligen med hänsyn till den tuffa konkurrenssituationen i laget.
Agim Sopi var nöjd efter matchen och tyckte det var en jättebra insats.
– Presspelet fungerade bra, vi hade ett stort bollinnehav, bra kombinationsspel vilket var nära att resultera i ett par mål till och vi hade tålamod så jag är väldigt nöjd. Några misstag i samband med Mjällbys omställningar vid de båda målen gjorde vi och det ska vi rätta till analyserade Agim.

Han var nöjd med positionsbytena
Pivkovski slet på topp, Igor gjorde en stabil insats bredvid Philip Andersson och Stagova måste jag såklart lyfta efter dagens match, avslutade hemmatränaren.

Mål
18 1-0 Filip Pivkovski, (assist Stagova)
26 1-1
44 2-1 Granit Stagova (ingen assist)
75 2-2
83 3-2 Måns Ekvall (assist Stagova)

 

Startelva
Noring
Ljung – Andersson – Arsenijevic – Tkacz
Samuel – Ekvall
Egbedi – Nalic – Stagova
Pivkovski

 

Byten
Edafe Egbedi ut – Kevin Jensen in, 66 min
Filip Pivkovski ut – John Ebere Ekeh in, 73 min
Monday Samuel ut – Jakob Andersson in, 77 min

 

Text: Torgny Andersen, foto: David Jönsson