BoIS höll jämna steg med allsvenska Elfsborg med den lilla skillnaden att Elfsborg gjorde fick utdelning på de, ganska få, chanser de hade. BoIS lagkapten Philip Andersson tyckte såhär om matchen.

—Vi gjorde det riktigt bra i dag. Vi försökte spela fast vi mötte ett bra lag. Jag tycker vi ägde boll majoriteten av första halvlek. Vi skapade kanske inte jättemycket, men spelmässigt låg vi rätt i och spelar upp oss ju längre första havleken led. Det kändes stabilt, sa han efteråt.

—I andra halvlek tar de över lite, samtidigt som blir lite trötta. Vid deras första mål går jag bort mig men annars tycker jag inte de skapar särskilt mycket, sa han och tyckte följande om motståndet IF Elfsborg.

—Det är såklart ett bra lag. De faller ner lite mer än andra lag, samtidigt som de är väldigt kompakta. Det är väl den stora skillnaden mot de lag vi tidigare mött, samtidigt så minimerar riskerna i sitt spel, fortsatte BoIS lagkapten.

Philip har haft mest speltid av BoIS-spelarna hittills och med bara en match kvar till seriestart börjar laget naturligtvis tagga till.

—Det man vill se i detta skedet är ju att vi fullföljer våra linjer, att vi inte gör misstag och att vi ligger rätt. Samtidigt gäller det att vara pigga i offensiven och skapa ytor för varandra. Och det gäller såklart att vinna matcher också, avslutade Philip.

 

Text och foto: David Jönsson