BoIS förlorade med 2-0 mot allsvenska Elfsborg. Resultatet till trots var ändå tränare Agim Sopi nöjd med insatsen. — Jag fick se det jag ville se, att killarna skulle våga ha stort bollinnehav trots att vi möter allsvenskt motstånd. På det stora hela tycker jag vi ska vara nöjda, sa han efter matchen.

Första halvlek var en ganska tillknäppt historia. Inget av lagen lyckades skapa några målchanser och båda lagen såg ut att försöka ligga rätt och erövra boll. BoIS tvingades till ett tidigt byte då Igor Arsenijevic gick in i stället för Monday Samuel som linkade ut med skadekänning.

I andra halvlek skulle matchen öppna upp sig något. Redan i första minuten fick Elfsborg ett farligt läge men Viktor Noring var kvickt nere med handen och räddade. I halvtid kom Dennis Olofsson in på sin nygamla position höger ytter och provspelande Jetmir Haliti gick in på vänsterbacken. Det var också Haliti som hade BoIS bästa chans i andra halvlek, då han efter drygt 70 minuter drev fram på kanten och till sist avslutade rakt på Elfsborgs målvakt. Då hade Elfsborg redan gjort 1-0 och strax efter Halilts chans gjorde Elfsborg 2-0, som också blev slutresultatet. Agim Sopi hade en stunds snack med killarna efter matchen.

— Jag sa till killarna att vi ska vara nöjda med vår prestation, det är den som är viktigast i en sån här match. I första halvlek var det vi som var bollförande, även om vi inte skapade några heta målchanser. Vi spelade oss igenom deras linjer och kom runt på kanterna. Adi hade en boll från halva plan som kunde gått in, sa Agim och fortsatte med att summera andra halvlek.

— Då tappade vi lite. Tyvärr var vi tvungna att göra några byten tidigare än jag tänkt, Pivkos fot hade svullnat till lite och Tkacz kände sig lite trött efter tufft matchande. Jag hade hoppats spela samma lag till 60 minuten men vi tappade rytmen lite. Men jag tycker inte Elfsborg vann för att de var så mycket bättre än oss, utan för att de fick två mål som var individuella misstag från vår sida, fortsatte Agim.

— Målen är individuella misstag, men kan vi lära oss av dessa och minimera liknande misstag, då tror jag moståndarna kommer ha väldigt svårt att göra mål på oss i år. Det behöver inte vara så jäkla snyggt när man ska få bort bollen. Nu blev det som det blev och det är bara att se framåt. Vi gjorde en bra match, det tycker jag är viktigast, fortsatte han.

Med drygt två veckor till seriestart måste alla detaljer sitta och laget har senaste träningsdagarna gnuggat på viktiga spelmoment.

—Jag fick se det jag ville se. Jag hade sagt till killarna att försöka ha ett stort bollinnehav även om vi möter allsvenskt motstånd. Vi hade analyserat Elfsborg och visste hur de skulle försöka spela. Vi ville störa dem högt och jag tycker de inte riktigt kom någonvart, det var vi som var aggressiva, fortsatte han.

Det har varit tätt med matcher för BoIS och många tänker säkert ”äntligen” kring att det snart är dags för seriematch.

—Med match onsdag och lördag förra veckan, och med några spelare borta, kan det lätt bli för mycket speltid, och tröttheten kommer in i matcherna. Men som sagt, på det stora hela ska vi vara nöjda och det vi jobbat med på träningarna fick vi se i dag.

Slutligen berättade Agim sina tankar kring provspelaren Jetmir Haliti som spelade andra halvlek som vänsterback.

—Killen har stor kapacitet, men det visste jag sedan tidigare. Han är kanske lite otränad i dessa sammanhang. Kan han bara komma upp i kondition och bli mer uthållig kan han bli riktigt bra. Bra tekniskt, bra en mot en. Vi får se hur det blir, jag kommer sätta mig med Peter Swärd och diskutera hur vi ska gå vidare, avslutade Agim.

 

IF Elfsborg – BoIS

2-0 (0-0)

53 1-0

72 2-0

 

Så spelade BoIS

Noring

Ljung – Andersson – Svensson – Tkacz (46 Jetmir Haliti)

Samuel (28 Igor Arsenijevic) – Ekvall (91 Martin Jönsson)

Stagova (78 Jakob Andersson) – Nalic – Egbedi (82 Kevin Jensen)

Pivkovski (46 Dennis Olofsson)

 

Text och foto: David Jönsson