Ett A-lagsförstärkt U21-lag förlorade med 2-1 mot Division 2-laget Högaborg. A-lagets assisterande tränare, Fahrudin Karisik, för dagen huvudansvarig, var nöjd med lagets insats. — En riktigt bra prestation och jag tycker vi förtjänade mer än vad resultatet  visade, sa han efteråt.

BoIS ställde upp med ett lag mestadels bestående av U19-spelare. Ur de som spelat A-lagsfotboll i år spelade Kevin Jensen, Jakob Andersson, Amr Kaddoura och John Ebereh Ekeh, varav de två sistnämnda spelade hela matchen. En del av U19-killarna är spelare som varit uppe och tränat en del med A-laget i år, och det var även påfyllt med ännu yngre förmågor. Jetmir Haliti, som provtränat med BoIS under förra veckan, skulle egentligen varit med men fick lämna återbud då han ligger hemma febersjuk.

BoIS gjorde en bra första halvlek, John Ebere Ekeh nickade snyggt in 1-0 till BoIS efter en halvtimme och BoIS höll jämna steg och stundtals mer därtill, mot Division 2-laget Högaborg. I mitten på andra halvlek genomförde BoIS några byten, och ungefär samtidigt gjorde Högaborg två mål inom loppet av två minuter. Senare hade bland annat hade John Ebere Ekeh en bra kvitteringschans men Högaborg vann med 2-1. Fahrudin Karisik var ändå nöjd med killarnas insats.

— Jag tycker vår prestation är riktigt bra och vi förtjänade mer än en 2-1-förlust. Egentligen hade vi chans till både 2-0 och 3-0 i första halvlek. Men vi mötte ett bra lag i dag och det blev en bra erfarenhet för killarna. Jag sa innan matchen att det inte skulle räcka med 100% i dag, att vi skulle behöva ge ytterliggare några procent, det är då vi utvecklas och det är så det kommer att se ut i serien, sa han efter matchen.

Som tidigare nämnt var det alltså bara ett fåtal spelare från A-truppen med, och den bestod till största del av spelare som fortfarande har några år kvar innan de kan vara aktuella för A-lagsspel.

— Som jag sa, en bra erfarenhet för killarna. Detta var väl första riktiga matchen där jag varit med dessa killar och vi gått igenom matchplan och motstånd. Vi hade unga killar med i dag, 17-åringar, men även några 16- och 15-åringar. Men de har en fin framtid framför sig, det gäller att de tar vara på och förädla dessa killar och få dem att förstå hur mycket tid de måste lägga ner, för att kunna bli A-lagsspelare och proffs, fortsatte Fahrudin.

Vad A-laget beträffar börjar naturligtvis Fahrudin själv känna att det närmar sig seriestart.

— Farten på träningarna steppas upp en nivå till, mer tävling och visst ska det bli riktigt kul, avslutar han.

 

BoIS (U21) – Högaborgs BK 1-2 (1-0)

30 1-0 John Ebere Ekeh

69 1-1

72 1-2

 

Text: David Jönsson