BoIS vann sista matchen innan seriepremiären. Man slog Ängelholm med 2-1 och Agim ser fram emot premiären med en skadefri trupp. — Första halvlek var inte godkänd men vi blev bättre i andra. Viktigt också att vi inte drog på oss några nya skador, sa Agim efteråt.

Sett till matchbilden liknade första halvlek den mot Elfsborg. Tillknäppt, få målchanser och fokus på att ligga rätt i positionerna. Största farligheten hade Ängelholm efter en tilltrasslad situation där Viktor Noring till slut stod för en fin reflexräddning. BoIS hade ett visst spelövertag och ledningsmålet kom precis före halvtid, detta sedan Ängelholm haft en bra period i matchen. Adi Nalic sköt in 1-0 med ett snyggt avslut, inspel från Dennis Olosson.

I andra halvlek öppnade matchen upp sig något. Fler spelvändningar, en del byten i lagen och en kvart från slutet sköt Alexander Tkacz in 2-0. Sedan Jetmir Haliti blivit inbytt på vänsterbacken flyttade Alexander Tkacz upp ett steg i banan och han befann sig på rätt plats vid rätt tillfälle när han prickade in 2-0, detta sedan Adi Nalic klack-styrt Olofssons inspel. Ängelholm reducerade i slutminuterna men BoIS vann alltså genrepet med 2-1.

— Första halvlek var inte alls godkänd. Slarvigt i passningsspelet, felbeslut över hela planen med mera. I andra blev det lite bättre och vi fick det spelet vi ville ha. Vi kunde gjort något mål till och det var synd att vi inte kunde hålla nollan, funderade Agim.

Han var trots allt nöjd med en del saker.

— Det är klart, en vinst är alltid en vinst och jag är väldigt glad att vi inte drog på oss några nya skador. Jag tror att vi kommer mönstra full trupp i premiären, fortsatte Agim.

Filip Pivkovski hälsade att han känner sig mycket bättre och att han ska träna i morgon. Detsamma gäller Bahrudin Atajic och som bekant var Karim Sadat igång med träningen förra veckan.

Edafe Egbedi missade första veckorna av försäsongen men har haft mycket speltid sedan dess och är redo för seriestart.

— Det kändes helt okej, men vi har en mycket viktigare match nästa helg. Det är där allt fokus nu ligger, sa ”Eddie” efteråt.

Han inledde på högerkanten, skiftade kant under matchen och spelade sista minuterna som central anfallare innan han i slutminuterna byttes ut.

— Jag känner mig bra. Jag försöker hela tiden trycka framåt och komma med fart. Har lagt in en del extra träningspass under försäsongen. Men vi känner oss redo och som jag sa ligger all fokus nu på premiären nästa helg, avslutar Eddie.

 

Ängelholm – BoIS 1-2 (0-1)

44 0-1 Adi Nalic (Olofsson)

76 0-2 Alexander Tkacz (Nalic)

91 1-2

 

Så spelade BoIS

Noring

Olofsson (81 Ljung) – Andersson – Svensson – Tkacz

Arsenijevic – Ekvall

Stagova (66 Haliti) – Samuel (83 Jensen) – Egbedi (91 Ekeh)

Nalic (76 J Andersson)

 

 

Text och foto: David Jönsson