Måndagen 8 januari drog träningen igång. Närmare tolv veckor av förberedelser för seriespelet är vi nu där – Seriepremiär. — Vi är förväntansfulla och vi har jobbat stenhårt fram till denna dag. Nu börjar allvaret, sa Agim Sopi efter fredagens träning, dagarna innan söndagens seriepremiär hemma på IP mot Falkenberg.

Det var en mycket fokuserad, sansad och återhållsam BoIS-tränare som mötte upp efter fredagens träningspass, som inleddes med lite spelövningar på gräsplanen på Exan. Spel över stor plan, följt av lite enklare spelövningar innan man satte sig i minibussen och åkte till Landskrona IP där man kände på IPs matta.

— Mattan här ute på IP kändes jättebra, inte hal utan den kändes faktiskt riktigt bra, inledde Agim.

Killarna har tränat på naturgräs på Exan tidigare i veckan och jämfört med konstgräset, där spel och träning bedrivits de senaste tolv veckorna, kan det kanske bli en liten omställning.

— Vi har varit på naturgräset på Exan tre dagar denna veckan och det kommer inte bli några större problem att gå över från konstgräs till naturgräs. Vi fortsätter med vårt spel och så får vi ju se hur vi kan hantera det. Men planen kändes som sagt bra, inte så mycket studs, fortsatte Agim.

Har snacket i laget varit annorlunda denna sista träningsvecka innan premiären?

— Jag hade inte märkt något fram till i dag. Nu i dag kändes det lite hos grabbarna, det har kanske smugit sig i lite premiärnerver. Men annars har det känts jättebra och vi hade en bra träning i dag, sa han.

1246 dagar har gått sedan senaste matchen i näst högsta serien. Agim och alla andra BoISare hoppas på ett välfyllt IP i morgon 17:30.

— Jag hoppas det kommer mycket folk, detta ska vi göra tillsammans. Vi är förväntansfulla, vi har jobbat stenhårt fram till denna dag. Nu börjar allvaret, det kommer vara matcher vecka efter vecka och det är ju detta vi strävat efter, att vara i eliten. Nu är vi där, det är bara ut och köra, avslutade Agim.

Han aviserar följande 18-manna-trupp:

Viktor Noring, Amr Kaddoura, Dennis Olofsson, Philip Ljung, Philip Andersson, Viktor Svensson, Alexander Tkacz, Jetmir Haliti, Måns Ekvall, Igor Arsenijevic, Bahrudin Atajic, Monday Samuel, Adi Nalic, Edafe Egbedi, Granit Stagova, Filip Pivkovski, Kevin Jensen och Karim Sadat. John Ebere Ekeh uppsatt som reserv.

Matchstart i Superettan 17:30 i morgon söndag, motståndare Falkenbergs FF. Nu kör vi!

Text och foto: David Jönsson