Årets första bortamatch kommer att spelas mot Jönköping Södra på Borås Arena, detta sedan Stadsparksvallen ännu inte är i spelbart skick. BoIS jagar sina första poäng efter förlusten i premiären. — Vi måste göra jobbet sista tredjedelen, säger Agim inför matchen.

Efter individuella utvecklingssamtal med några av spelarna så drog Agim Sopi vid 16-tiden igång en sista lättare träning inför helgens match. Efter passet och en kortare genomgång med killarna meddelade Sopi att Granit Stagova utgår från truppen och ersätts av John Ebere Ekeh.

— Granit har problem med en magmuskel. Ett problem han haft även tidigare. Thomas Mårtensson har rekommenderat en veckas vila och sen får vi se. Det är i vissa moment Granit påverkas av smärta, meddelade tränaren.

Även Igor Arsenijevic har haft lite skadekänning i veckan, men är redo spela. I övrigt är det bara Thierry Zahui som är kvar på skadelistan medan Sean Ugo Okoli ännu inte är spelklar.

— Vi har gått igenom matchen mot Falkenberg och det är tydligt hur vi tappade fart i sista tredjedelen. Vi måste göra det jobbet bättre och har tränat ännu mer på offensiva kombinationer i veckan. Jönköping är ett lag som går mycket på kontring men ändå ett mer spelande lag än Falkenberg så jag räknar med en lite annorlunda matchbild i morgon, avslutade Agim.

BoIS lämnar Landskrona IP kvart över elva i morgon och åker med följande 18-mannatrupp till Borås:

Amr Kaddoura, Viktor Noring, Viktor Svensson, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Dennis Olofsson, Jetmir Haliti, Philip Ljung, Måns Ekvall, Filip Pivkovski, Igor Arsenijevic, Samuel Monday, Edafe Egbedi, Kevin Jensen, Adi Nalic, Bahrudin Atajic, Sadat Karim, John Ebere Ekeh.

För er som inte följer med upp till Borås kan ni följa matchen som börjar 17:00 på CMORE.

Jönköping – BoIS 17:00 i morgon lördag alltså.

Text
  • Torgny Andersen
Foto
  • Henrik Nordell